Om

Min profilbild

Ida Gunnarsson

Hej och välkommen till min bligg! Jag heter Ida och är 23 år gammal. Bloggar om min vardag som Socionomstudent, sambo och hästentusiast.

Surf helg

Eller helg och helg, det blev söndag och måndag.

Gårdagen började på sämsta tänkbara sätt. Klockan ringde 05.15 och jag hade planerat att snooza i 15 min, trycker på fel knapp och helt plötsligt är klockan 06.12, jag skulle gå 06.30. Springer runt i huset och fixar iordning allt som tur var var ingen hemma så behövde inte oroa mig för att väcka någon. 06.38 är jag påväg. Jag skulle alltså möra tjejerna 07.35 inne i stan, bussen till det ställe vi skulle surfa på (Narrabeen, eller ngt sånt) skulle gå 07.47. Går med ganska högt tempo mot tågstationen, när jag gått en ganska bra bit inser jag att jag glömt att både skriva ut och ta med bokningen till surfingen. Jag springer tillbaka. Skriver ut den och halvspringer till stationen. Är där 07.07. Tåget kommer inte, jag väntar och väntar, strax efter 07.30 rullar det in och jag har insett att jag kommer missa både tiden då vi ska mötas och bussen. Svordom. Vera ringer och säger att bussen 07.47 inte går, inte heller den som skulle gå en halvtimma senare (busstiderna här är under all kritik, man kan inte lita på något!), om jag skyndar mig så skulle vi hinna med 08.01 bussen. Jag springer från tåget till bussen och hinner precis. TUR! Ringer surfingstället och får reda på att det är väldigt små vågor, och väl framme säger killen att det inte är rättvist mot oss att vi ska betala när vågorna är näst intilll obefintliga. Han låter oss istället låna varsin bräda och visar lite av grunderna, sedan får vi surfa själva i 1,5 timma! Svinkul :) Han sa också att vi får komma tillbaka imorgon (läs idag) och ha vår lektion då isället. Lite tur i oturen där. Efter vi surfat klart la vi oss på stranden ca en timma innan vi gick och fikade. De andra ville sedan gå en promenad på stranden men jag kände att jag nog hade bränt mig en del så jag väntade i skuggan på dem innan vi tog bussen hem igen. Det var bra att jag inte följde med dem på deras promenad för hjälp vad bränd jag var när jag kom hem, man ska verkligen inte surfa i bara bikini. Dumt...

Idag gick allt lite bättre, kom upp i tid och smörjde in mig ordentligt innan jag åkte. Var inne i stan strax innan 8. Vi tog bussen till ett ställe någon kilometer ovanför där vi var igår och mötte upp instruktörerna och de andra som skulle surfa på stranden. Jag hade bestämt mig för att ingen, verkligen ingen sol skulle få nå min hud idag, så jag drog på mig en långärmad våtdräkt och kletade in solkräm i ansiktet, på händerna och på fötterna. Sedan körde vi. Vågorna var mycket högre idag och man fick verkligen kämpa för att komma ut. Det är verkligen så mycket svårare än vad det ser ut, får ha det som ursäkt när jag nu säger att jag inte kom upp på fötter på den där brädan ;) Lektionen höll på i 2 timmar och efter det gick vi och åt innan vi tog bussen upp till Palm Beach. Det hade mulnat på ganska bra under tiden vi surfat men vi la oss på stranden ändå när vi kom fram. Jag höll hårt på mitt löfte och behöll shorts och t-shirt på, benen täckte jag med en handduk och ansiktet med en t-shirt. Sedan somnade jag nog till en stund där under. Innan vi åkte bussen hem igen tog vi en liten promenad ut på klipporna för att försöka hitta en annan strand, men det gjorde vi inte.

Så nu sitter jag här i min säng med ett ansikte som kokar, kroppen är mycket bättre idag och klarade sig helt undan sol, ansiktet var det tyvärr väldigt svårt att skydda så det är tillbaka till samma färg som igårkväll... Imorgon ska jag hålla mig inne hela dagen! Det var kul att prova att surfa på riktigt, men ska jag vara helt ärlig så tror jag inte riktigt det än något för mig. Tacka vet jag snowboarden och wakeboarden där hemma!

Godnatt

Kommentarer
Postat av: mamma

Inga bilder??????? Men det var väl värt att pröva? Du kom väl inte på fötterna första gången när du började med Wakeboard eller snowboard!! Det finns många vågor kvar att utmana. kram

2010-01-11 @ 22:25:05
Postat av: Lisa

Häftigt, nu måste du njuta när du får surfa i Australien.



Jag får en bild av dina fötter från Gran Canaria i huvudet varje gång du säger att du bränner dig.



Saknar dig.

2010-01-12 @ 09:38:56
Postat av: Berith i Anderstorp

Oh, va kul att följa med dej på dina upplevelser,

du ska veta att jag följer dej varje dag, om du har

skrivit något.

Kram och lycka till i fortsättningen...

2010-01-12 @ 10:31:35

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0