Om

Min profilbild

Ida Gunnarsson

Hej och välkommen till min bligg! Jag heter Ida och är 23 år gammal. Bloggar om min vardag som Socionomstudent, sambo och hästentusiast.

26 februari

Det är spännande att bo i olika familjer en längre tid, att se på hur många olika sätt vardagsrutiner utförs och hur olika familjer är i allmänhet. Speciellt nu nar jag har bott i 2 olika familjer med barn i olika åldrar, det får en att ofrivillig tänka tillbaka på sin barndom då man påminns om den av dessa barn. Man funderar, eller iallafall jag funderar mycket på min barndom nu när jag har fått lite mer distans till den, inte nödvändigtvis genom tid, för så gammal är jag faktiskt inte, utan genom erfarenheter. Det jag kommer fram till är hur mycket jag uppskattar allt mina föräldrar gjort för mig under dessa 21 år, hur mycket min bror betyder för mig och allt kul vi gjort tillsammans, även om han bara kommer ihåg hälften av alla resor vi gjort ;)
Tack för att ni finns.

Det jag vill komma till är en incident som hände i morses. Den 9 åriga dottern i familjen hade tappat en tand, och även i detta land långt borta så lägger man tanden i ett glas för att tandfen ska kunna förvandla den till en peng, helst en i guld. Denna morgon hade tandfen inte kommit och dottern låter mamman veta detta, då utbrister mamman ´Oj, förlåt, jag glömde bort det!´. Dottern blir förtvivlad då hon helt plötsligt utan någon som helst förvarning nu fått reda på att det inte finns någon tandfen, utan denna mystiska varelse är hennes egen mamma. Det hela slutar med en relativt lång förklaring om varför tandfen är påhittad. Det som fachinerar mig är att hon vid 9 års ålder fortfarande tror på tandfen, jag tycker det var väldigt gulligt och lite synd att hon fick reda på det såhär även om det kanske var dags. Detta fick mig än en gång att tänka tillbaka på när jag var liten, på hur jag inte kan påminna mig om att jag någonsin trott på varken, tomten, tandfen, påskharen och allt var det nu finns som vuxna lurar i barn att det finns. Jag vet inte varför det är så, antingen har mamma och pappa varit dåliga på att luras eller så har väl jag bara varit för smart för att gå på det. Förmodligen det första alternativet. Min jular gick inte ut på att ta reda på om tomten fanns eller inte, utan att luska ut vem som gömde sig bakom skägget. Påskhare och påskägg har aldrig riktigt bitit sig fast som en tradition i vår familj så där var det inga problem att veta vart äggen kom ifrån, då man ibland till och med fått fylla dem själv om man ville ha ett ;)

Samtidigt som detta året tagit mig längre från min barndom, givit mig mer lärdom om mig själv och fått mig att göra saker jag aldrig trott jag skulle göra så har det fått mig tänka på min barndom mer än jag någonsin trott, på något sätt fört mig närmare den, gjort mig påminnd som saker jag trodde jag glömt. Men framförallt, fått mig att älska och uppskatta den så enormt mycket.


25 februari

Regn, regn ch ännu mera regn. Så här mycket som det har regnat under den tiden jag varit här uppe i Byron Bay har det förmodligen inte regnat under hela min tid i Australien, sammanlagt... Man blir lite halv galen. Sedan när det slår om och blir varmt så blir det hett och jättefuktigt. Men men, allt annat är bra så jag klagar inte.

Det är kul att gå in på www.svt.se/os och titta hur det går för Sverige i OS för varje gång man kikar in så har vi tagit en ny medalj! Nu ligger vi 8a på medaljlistan och 6a i maratontabellen, men blir att lite stolt! Det är synd att jag inte kan titta på livesändningarna härifrån Australien på svt.se, ville sett hockeyn men tydligen måste man befinna sig i Sverige för att kunna se. Dumt, för de flesta i Sverige har väl redan Tv och kan se den där...


Födelsedagsmiddag

Ikväll har vi varit i Byron och ätit födelsedagsmiddag på resturang då sonen i familjen fyllde år. Det var jätte trevligt och gott, jag trivs verkligen super här! I helgen blir det kalas med massor av gäster.

Har dock ett litet I-lands problem, schampoo flaskan är full medans balsamet är slut och jag vill byta schampoo/balsam... Hur löser jag detta? Köper jag en ny flaska balsam av det nya eller gamla märket? Jobbigt att hamna i otakt...

Annars har det regnat hela dagen här och jag har städat inför helgen, hatar att städa....

Super Size

Varför måste allt vara så extremt himla stort i det här landet, man blir ju tokig! Här sitter jag i lugn och ro och tittar på Tv i vardagsrummet, och vad händer då? Om ni har läst mina tidigare inlägg så kanske ni kan gissa? Ja, precis ett djur dyker upp, denna gång i form av en super size spindel som kommer krypandes uppför väggen. 1 dm i diameter. Jag förösker behålla lugnet och går ut till en tjej som har sin häst här och frågar om hon vet ngt om spindlar. Hon svarar lugnt att denna spindeln inte är farlig alls utan jag kan bara klappa till den med en sko. Yeah right tänker jag och inser att en sko skulle inte vara tillräckligt för att täcka hela spindeln. Istället hämtar jag mitt kära insektsspray och sprayar den, den faller direkt ner på golvet bakom tv:n och försvinner. Jag hoppas den är död. Osäker.

Innan jag tog mig an sprayburken så tog jag några bilder, bara för eran skull ;)






Inte de bästa bilderna men kände att jag inte riktigt ville gå närmare. Här är iaf en jämförelse med ett DVD fodral. Tror att detta var en Huntsman spindel, de ska vara väldigt stora men ofarliga. Usch....


Sprayen måste vara ganska stark för jag är helt groggy nu... Kanske bäst att jag tar mig ut och ger hästarna lite kvällsmat.

OS

Sitter och tittar på OS nu och det varkar ju gå bra för Sverige. 2 guld, 1 (eller 2) silver och 1 brons, stämmer det? Dessutom är ju hockeykillarna obesegrade hitills. De visar faktiskt lite av vad vi svenskar lyckats åstakomma i OS här nere, man blir lite stolt.

Munkisar

Emelie, titta vad jag hittade! Detta kan vi verkligen behöva för att underlätta vårt hårda arbete med het olja! Vad säger du, ska vi slå till? ;)

Mini Donut Maker

Naturens vilda djur

Ja nu när spindelchocken börjat lägga sig (jag lovar er, spindlarna här är enorma och svarta...) så väljer naturen att ta mig till nästa steg. Igår kväll hittade jag en död mus på golvet jämte min säng, den hade förmodligen hittat något litet kryphål in till mitt rum från stallet. Inte speciellt mysigt men jag har sett en del döda möss de senaste åren på grund av Oboy och Bagheera. Sopade upp den och slängde ut den i trädgården. I morse hittade jag en drunknad råtta i en av hästarnas vattenhinkar... Som tur var var den liten annars vet jag inte vad jag hade gjort... Hällde ut den i hagen, kanske inte det bästa stället men jag tänkte verkligen inte försöka transportera den någon annanstans och hästarna bryr sig väl ändå inte om den?
Dagen flöt på och jag höll mig inne för att städa huset, tog min trip till den lilla byn här, postade ett vykort till mormor och köpte lite lunch. Det är så roligt att köra bil igen! Jag tyckte att mina möten med skadedjur var tillräckliga för denna veckan, men där hade jag fel, ack så fel. När familjens son hade kommit hem och vi står i köket och tittar ut över trädgården och hagarna ser vi något ligga på bakgården, långt, stort, smalt... Vad kan detta vara? Jo, precis, en orm!! Vi går ut för att få en närmare titt, och där mitt på trädgården ligger en 2 meter lång PYTONORM! Som tur var var den död, hur den kunnat dö på det sättet mitt på gården med en nacke i en omöjlig vinkel har varit kvällens disskutionsämne. Min hosts partner kom som tur var några timmar senare och kunde lyfta bort den åt oss. Pytonormar är inte giftiga men fortfarande, är det inte precis det här ni också hittar hemma i era trädgårdar?!

Lyckades slarva bort min mobil senare under kvällen så fick köra en lite tur för att försöka hitta den, jag gjorde det som tur var men jag blev lite nervös där ett tag. På vägen såg jag ett par stora giftiga paddor men de börjar bli vardag nu så de är mest äckliga och farliga för Australiens ursprungliga djurarter.
Jag känner att jag börjar handskas med djuren här ute i bushen ganska bra, men bara ganska. Jag är iallafall mycket mer tålig än de wwoofare som grannen fick i helgen, de vände direkt när de fick se att det fanns några myror i deras rum...



Vad kan detta vara?




Min Havaiana flipflop är storlek 39-40...



Den här tar vi och slänger bort med hjälp av golvmoppen!


Kan dock meddela att jag förmodligen lyckades ta kol på spindeln i mitt hus jag skrev om för några dagar sedan, hittade en död i samma storlek som den jag sprayade. Alltid något. Sedan åt vi tacos ikväll, så himla gott!! Jag har inte ätit det under hela tiden jag varit i Australien och var så sugen på det häromdagen, passande!

Cuz I'm driving one of your cars!

Har börjat få köra bil denna veckan, det är så himla roligt att få köra lite igen det var ju evigheter sedan sist! Har kört sonen i familjen fram och tillbaka till busshållplatsen i går och idag och ska förmodligen fortsätta med det under veckan. Har också fått lov att ta bilen in till en liten by här idag om jag vill, så jag ska föröka få mina små sysslor gjorda ganska snart och sedan kanske köra iväg. Och vet ni, jag har inte varit över på höger sida en enda gång än! Dock drömde jag inatt att jag köde på högersidan och mötte en bil...

Vill passa på att gratta Maja och Lisa också som fyller 21 år idag!!

GRATTIS, HOPPAS NI FÅR EN JÄTTEBRA DAG!

HappyBirthday2.jpg Happy Birthday image by momoftobus

Where everybody knows my name...

Har de senaste dagarna haft lite hemlängtan, eller jag vet egentligen inte om det är hemlängtan, tror det mer är en saknad av alla där hemma. Jag trivs jättebra här och Australien är ett fantastiskt land så jag vill absolut inte åka hem än men det börjar kännas att man inte träffat familj och vänner på väldigt lång tid. Jag menar, jag har ju inte sett pappa och koffe på snart ett halvår! Kan dock inte fatta att det redan gått 5 månader, det känns som om det var igår jag vinkade av mamma och pappa på landvetter. Jag saknar en vardag, även om jag vet att det är den jag borde sakna minst då det förmodligen är den jag kommer tröttna på efter ett par veckor då jag träffat alla kompisar igen. Saknar att ha ett humör också, att inte behöva ligga på en jämn nivå hela tiden. När man bor såhär hos en familj som man inte direkt känner så kan man ju inte direkt bli fly förbannad på något och man kan inte heller skratta ihjäl sig åt någon roligt minne tillsammans med någon. Jennie kommer om 3 veckor vilket är perfekt tajming, jag behöver någon att dela alla dessa upplevelser med och någon som skrattar lika mycket som jag åt detta;


Semlor

Jag har aldrig gillat semlor sådär jättemycket, har hållt mig till ungefär en eller två varje år, men nu självklart när man inte är hemma i Sverige så saknar man allt som har med svenska traditioner att göra, även semlor. Ser att många redan har börjat med semlorna där hemma och jag blir allt lite sugen, konstigt nog. Jag får ta igen det i sommar och baka några egna semlor där i slutet av maj ;)


The United States Of America

Jag kan inte förstår att det nu precis i de här dagarna har gått ett halvår sedan jag och Elin var i Usa! Tiden har gått så jättefort, har inte rikigt hängt med ibland känns det som. Ett halvår, 6 månader, 24 veckor! Det är galet.
Jag saknar New York lite, det var en häftig stad och jag vill absolut åka tillbaka dit någon gång i framtiden. Nu ska jag göra ett nytt försök med att ladda upp bilderna.

Lyssna på den här låten medans ni tittar på bilderna, den är så himla bra! Får mig att längta tillbaka till New York ännu mer :) (Vet inte hur man gör för att bara lägga in ljudspår så ni får hela videon..)



Jag och Elin i Usa (New York, Boston och Washington DC) augusti 2009.
































Det blev en hel del bilder det här, med det var det dags för tycker jag!

Hoppas ni hade en trevlig alla hjärtans dag därhemma! Nu ska jag snart åka till Byron Bay  och förhoppningsvis ska det vara bättre väder idag så jag kan tillbringa den mesta tiden på stranden!




En bra dag!

Det blev som jag trodde, jag piggnade till rätt bra när jag väl började fixa iordning hästen. Vi (jag och min hosts son) red en jättefin runta i Macadamianöts odlingen strax efter kl 7 i morses. Synd att jag inte tog med kameran, ska göra det nästa gång så ni får se. När vi kom tillbaka städade vi ur ladan lite innan jag hjälpte min host med hennes ridlektion. Så när klockan var 10 hade jag hunnit med att; ge hästarna frukost, äta min frukost, rida ut, städa en lada och sedan ridlektionen. Jag tycker det var ganska bra jobbat! Innan lunch åkte vi iväg till en kvinna som hade en garageutförsäljning och köpte lite saker de behövde här. Fick ett 2 timmar break efter lunch så jag vilade lite vilket var väldigt skönt. Eftermiddagen flöt på bra, klippte lite gräs, hängde tvätt och sedan gav vi hästarna mat. 2 av dotterns kompisar sover över här inatt så efter middagen tog vi med dem ner till paddocken så det fick springa av sig lite över hindren vi byggde inför morgondagen, de var helt galna! Har precis kommit ner till mitt lilla hus nu, är ganska trött så funderar på att sätta på en film. Får lite sovmorgon i morgon och behöver inte gå upp förrän vid 7.15, yeay!

Huuh??

Wtf, är det vinterOS nu???


13 februari

Usch och fy, jag är så himla trött nu! Klockan 6 var det dags att ge sig ut och mata hästarna, jag kunde legat kvar i sängen hela dagen kändes det som, så trött var jag och så skön var sängen. Anledningen till denna tidiga morgon var att vi ska hinna äta frukost och rida innan kl 8.30. Klockan 9.00 ska min host ha en ridlektion som jag ska hjälpa till på så då måste vi vara tillbaka. Skulle nog slockna direkt om jag la mig ner nu, det var ju inte ens ljust ute när vi gick ut! Men det kan nog vara värt det när man väl sitter på hästen :)


Typiskt...

Tänkte att jag skulle visat er en massa bilder från i somras men nu går det inte ladda upp dem... Får prova imorgon igen.

Red i morses, det gick mycket bättre denna gången vilket kändes bra. I helgen kommer vi förmodligen rida ut om vädret inte slår om till spöregn igen... Ser fram emot det! Är dock lite nervös för de är nogranna med att man gör allting exakt rätt och det var ju ett antal år sedan jag red regelbundet. Samtidigt är det bra för jag lär mig så enormt mycket på det.
Annars har dagen varit fylld med spindlar. Städade idag och fy vad många spindlar jag hittade! Stora långbenar... Precis nu innan jag la mig i sängen fick jag syn på en stor svart/gul spindel precis intill min säng, försökte spraya den med ett "döda-instektsspray" men den hann komma undan under sängen... Det känns sådär då min instinkt säger att spindlar men färger borde vara giftiga... Om jag inte lyckdes döda den med sprayet hoppas jag att jag åtminstonde lyckades göra den dosig så att den sover inatt och springer ut ur mitt hus i morgonbitti. Sounds like a plan. Har gjort en lite research nu och jag kunde inte hitta någon om att denna spindeln var giftig, men man vet ju aldrig... Jag har egentligen ingenting emot spindlar men just tanken på att du kan dö om ´fel´ spindel biter dig är lite skrämmande. I Sverige behöver man aldrig tänka på det men här vet man inte om det sitter en funnel web och väntar på dig bakom nästa hörn... Emelie du hade svimmat av här ;)

Jag hittade denna bilden, den kan kanske komma till användning framöver.


Well, Joey stuffing 15 oreos in his mouth!

Igår smakade jag på Oreos för första gången, ni vet de små chokladkakorna. De var goda, men mest får de mig att tänka på Joey :P

Vet ni? Nu är det bara exakt en månad kvar till Jennie kommer! 4 veckor! Yeay!


9 februari

Har precis tagit en dusch och snart ska vi åka in till Byron för att äta lunch, jag, min host och hennes son. Det verkar bli sushi, var längesedan jag åt det nu.

Mamma undrade lite hur min vardag ser ut, kan skriva upp vad jag gjort hitills idag så kanske du får en liten uppfattning om den.

06.30 - Vaknar
06.45 - Ger alla hästar frukost och kollar vatten
ca 07-30 - 08-45 - Frukost i mitt lilla hus
09.00-10.10 - Strök lite kläder
10.10- 11.20 - Smörjde in träns och hämtade in hästtäcken för att hänga dem på tork.
11.20 -Ttog en dusch och fixade iordning mig lite fort innan vi åkte till Byron kl 12. Min host gjorde lite ärenden innan vi åt lunch, det blev ingen sushi utan japansk mat, mkt gott!
14.00 - Var tillbaka hemma och jag satte på en tvätt innan vi hade lite siesta till kl 16.00 ;)
16.00 - Hängde tvätten, hämtade en häst som skulle ridas och fixade iordning den lite, kollade allt vatten hos hästarna och flyttade 4 av dem till andra hagar.
ca 17.00-18.00 - Gav hästarna kvällsmat och fixade iordning lite i stallet, sopade och så.
19.00 - Kvällsmat framför tvn.
22.00 - Sängen! 

Och nu sitter jag här och ska snart åka, jobbet är inte allt för ansträngande ;) Jag fyller på listan ikväll när jag vet hur dagen blev, just nu har jag ingen aning om vad jag ska göra i eftermiddag, jag antar att det beror lite på vädret.

Sådär ja, då var listan klar, hoppas att ni (eller mamma som var den som undrade mest) har fått en lite inblick i vad jag gör på dagarna. Dock kan det se väldigt annorlunda ut, ibland gör jag mer ibland mindre det beror på vad som händer.


8 februari, sommar vs. vinter

Såg precis att mamma bloggat denna fina bilden på pappa och snön



Jag får väl försöka göra mitt bästa för att kontra, tyvärr är det lite svårt nu när det har regnat i över en vecka...


The secret garden



En del av macadamianöts odligen som är enorm, tror det var 1000 hektar, man ser den överallt!


Njae, det gick väl sådär va? Snö är ändå väldigt svårslaget, speciellt då den är meterdjup :)


En regnig dag i Byron Bay

Sådär ja, då var denna dagen nästan över och jag tänkte att jag skulle få ihop ett inlägg om gårdagen.
Men först;
Mamma, kul att du bloggat igen, det var på tiden!!
Camilla, Skype är jätte enkelt! Trodde att det skulle vara komplicerat men det är det inte alls. Har försökt att lägga till dig på msn med det funkar inte... Prova och lägg till min msn istället om du vill prata någon dag, det hade varit roligt! [email protected]
Jennie, du måste köpa med dig mer Extra lakrits tuggummin till mig när du åker!! Jag har bara ett halvt paket kvar ;)

Nu, Byron Bay.
Hade som sagt min lediga dag igår (inte för att de andra dagarna under veckan är alltför ansträngande ;) ). Åkte med familjen in till Byron bay för att hämta deras nya hundvalp innan jag skulle bli avsläppt i Byron. Vet inte exakt vad som hände men hundens ägare hade åkt iväg någonstans så de släppte av mig i Byron innan de fick hunden. Det ösregnade när jag klev ut ur bilen. Roligt. Jag trodde att denna lilla stad/by skulle vara större men det var bara en gata på ca 1 km. Det gjorde egentligen inte så mycket för det fanns de mest underbara små affärer, de flesta var lite i stil med Lycka i Borås. Jag blev glad. Regnet fortsatte ösa ner så efter ungefär en timma bestämde jag mig för att jag skulle gå och se en film på bion. Det var bara två stycken som skulle gå vid 2tiden så jag bestämde mig för Nelson Mandela filmen. Gick ut igen och insåg att regnet hade avtagit och solen nästan lyckades tränga fram genom molen. Jag ändrade snabbt min plan och gick till Woolworths och köpte lite lunch som jag sedan tog med mig och åt på stranden. Mycket bättre! Gick sedan runt några varv till innan jag ringde till Candy och bad henne hämta mig. Det var lite trevligt att gå runt där och titta, kände mig dock lite ensam men jag behöver öva på det så det kanske var bra ändå. Lyckades ändå spendera ca 5 timmar i den lilla byn! Nästa gång jag åker dit hoppas jag att det ska vara lite soligare så jag kan prova stranden lite, skulle vara trevligt eftersom det var längesedan jag var på stranden nu. När jag tänker efter så har jag inte varit på stranden sedan vår surfinglektion vilket var en månad sedan!!





Har inga bilder från stan tyvärr, det var ju så kiligt väder... Ska ta några nästa gång jag är där istället.

Godnatt!


Regn, regn, regn...

Vi har precis varit ute och matat hästarna i ösregn! Det har fullkomligt vräkt ner regn hela natten, ca 2 dm har det kommit bara inatt, helt sjukt. Ska visa er lite bilder och berätta om gårdagen senare idag men nu är det dags för söndagsfrukost, det ska bli väldigt gott.

Byron bay

Har precis pratat med mamma på msn i nästan 2 timmar, var skönt att prata med henne igen då jag inte gjort det på nästan 2 veckor. Datorn där hemma hade nu tydligen krashat totalt efter en långt tids utskickande av felmeddelanden...Detta innebär att skype ligger nere, tur att msn finns som ett alternativ.

Om ca 10 minuter jag jag åka in till Byron bay över dagen. Vet inte rikgit vad jag ska hitta på ännu, skulle ha gjort lite research på grejer man kan göra men det har inte blivit av. Det får bli något spontant, hittar jag inget så går det ju alltid leta upp en turistbyrå, det lärde jag mig när jag och mamma var ute på vår resa. Vi besökte nog varenda turistbyrå i varje stad eller by vi passerade mellan Melbourne och Adelaide!
Idag ska familjen också hämta en liten hundvalp på 9 veckor så nu blir det 4 hundar i huset. Är ingen hundmänniska men en liten hundvalp kan väl inte skada.

Nej nu måste jag gå på toa innan vi åker.
Sov gott därhemma!

Untitled

Ibland är det skönt att komma ifrån staden ett tag, speciellt på kvällarna/nätterna, stjärnhimlen här ute i skogen är helt fantastisk! En utav de bästa sakerna jag gjorde på jillaroo skolan var att ´Swagga´, alltså sova ute under stjärnorna med endast en Swag (en vattentät sovsäck). Det var helt magiskt, himlen visade upp stjärnor jag aldrig sett innan, de blev mindre och mindre för att sedan försvinna i en oändlighet. Man känner sig liten och obetydlig, undrar vad man gör här, skrattar tyst åt alla de ´problem´ man tycker att man har, skrattar lite åt att teorin om liv på andra ställen i rymden inte skulle stämma. Allt förlorar sin betydelse, jorden känns liten och oviktig.


Skype

Mmamma, här är ett svar på din fråga.

Jag kommer förmodligen kunna skypa nästan varje vardag vid den här tiden, alltså mellan 07.15-08-15, 21.15-22.15 svensk tid. Försök komma in då!

3 februari

Dag 4 här och bonnabrännan har slagit till hårt, jag kommer se förfärlig ut i bikini när det är dags för mig att ge min av härifrån... Har inte så mycket att säga men kände att det var dags för en lite uppdatering. Dagen idag såg ut ungefär som den igår, fixade lite inne i huset, smörjde på ´antikli´kräm på 3 av hästarna och var sedan ute på promenader med 2 av unghästarna. Känns lite som att gå ut med en hund bara det att de är lite större och svårare att hantera;)
Kvällen blir lugn, funderar på att sätta på en film här nere i mitt lilla hus. Hoppades lite på att någon skulle vara inne på msn eller skype, men inte.
Tänkte lite på det här med chattar innan, använder folk det fortfarande? Räknar inte msn och skype till den kategorin. Kommer ihåg när man var runt 10-13 då man gick in på funplanet chatten och kunde spendera några timmar där pratandes om ingenting med okända personer. Skulle man vara ärlig om sig själv eller hitta på en helt ny person? Var personen man chattade med verklingen 14 år och bodde i Växjö? Det var roligt. Jag letade runt lite efter en chat nu men kunde bara hitta dating sidor, har jag blivit för stor för en vanlig gammal chat eller är det helt enkelt så att ingen använder det längre?

Nej nu blir det nog en film iallafall, önskar lite att jag inte hade tittat klart på Sex and the city serien redan... Undrar om man kan hitta filmen på internet?


Titta så fint jag smörjde in henne. Stackarn har kliande utslag över hela sig.... Ni skulle sett den svarta shettisen i denna vita kräm, han såg ut som en Aubergin ;)

1 februari

Har precis kommit tillbaka från första ridningen, den gick inte speciellt bra... Eller allt fungerade bra i början sen bara sket det sig, så just nu är jag lite sur på mig själv. Insåg efteråt att jag tappat mamma och pappas lilla ängel så jag hoppas att det beror på det och att det går bättre nästa gång ;) (Jag är inte alls vidskeplig!). Ska titta efter den imorgon och se om jag hittar den i paddocken eller i någon utav alla hagarna.
Annars har denna dagen varit jättebra, har flyttat lite hästar, Candy har visat mig lite mer natural horsemanship, har gått på promenad med en utav unghästarna och nu sist då äntligen ridit. Red i bara repgrimma vilket jag aldrig gjort innan, en helt annan teknik.

Nu måste jag duscha, ska upp till huset och äta om ca 20 minuter. Btw, det har varit mulet hela dagen idag men ändå är mina armar lite röda nu, solen här är helt galen!

RSS 2.0