Om

Min profilbild

Ida Gunnarsson

Hej och välkommen till min bligg! Jag heter Ida och är 23 år gammal. Bloggar om min vardag som Socionomstudent, sambo och hästentusiast.

Lucky rider - for sure!

Det var detta jag tänkte visa! En kompis till mig, Carolina Rydefjäl, har skrivit en jättebra artikel i nya numret av "lucky rider". Den handlar om den jackaroo skolan vi var på i Australien! Vi var alltså där tillsammans under dessa 5 dagar och hon har skrivit om alla härliga upplevelser vi fick vara med om! Väl värt att läsa! Och titta riktigt noga så ser ni mig på några bilder med ;p

Måste ta och skriva ett längre inlägg en dag om allt som hände den där underbara veckan på Leconfield. Det var lätt en av de tre bästa sakerna jag gjorde i Australien, frågan är om det faktiskt ändå inte var den bästa!! Det var en dröm som blev sann.


Ny design!

Har pillat med en ny header och en ny design nu ikväll. Tycker den blev ganska okej ändå för att vara min allra första :)
Nu ska jag gå och lägga mig, det tog på krafterna det där ;)
Har förresten en lite kul grej att visa imorgon!

Godnatt!

Let's start this over

Jag och Stefan har varit iväg och köpt lite blommor nu när våren börjar komma på allvar. Får se om vi lyckas hålla dessa levande längre än de förra. Titta bara på dessa före och efter bilder.

Före mitt ingripande, väldigt väldoftande och fin med massor av knoppar!!

 


Idag, efter min, låt mig kalla det, misshandling... Några få slokande blad kvar, inga knoppar och hoppet om att någonsin se en blomma här igen är näst intill obefintligt.




Gör ett nytt försök här, damen i affären sa att den inte var så svårskött, men hade jag visat henne bilden ovan hade hon nog direkt rekommenderat mig något annat. Kanske en kaktus? Men men, time will tell.


Politiktänk på buss 145

Sitter på bussen på väg till skolan nu. Igår började nya kursen. Kommer aldrig ihåg namnet på den men det handlar mycket om politik. Tänkte jag skulle försöka ta den här chansen och ändra min inställning till politik. Jag har alltid sagt att jag verkligen inte tycker om politik, och det har jag inte gjort, men egentligen har det nog funnits en anledning. Jag kan verkligen ingenting om det!! Det är lättare att erkänna att man inte är insatt för att man inte är intresserad än att inse att man inte kan. Jag vill inte vara en sån människa. Jag gillar inte när folk kastar saker över axeln och säger att "jag bryr mig inte", speciellt när det gäller ganska allmänbildade saker. Så i denna kursen ska jag ta mitt förnuft till fånga och anstränga mig för att lära mig allt detta med ministrar, remisser och mandat. Så att jag i nästa val kan gå dit och vara insatt och stå för vad jag röstat på.


Ut med julen in med våren!

I lördags åkte det ut. Det blev liksom stående på högtalaren utan att vi tänkte på det :p men nu kör vi all in på våren!


Fäärdig!!!

Då var hemtentan äntligen färdig och belöningen ett faktum! Känns skönt att den är inskickad nu, hoppas bara det går vägen ;)
Köpte en glass av den nya Ben & Jerry's-serien "core" i söndags. Har det lite som en belöning efter stora tentor, och jag lyckades fatiskt ha den i frysen oöppnad i nästan en vecka! Måste säga att Ben & Jerrys gör en aldrig besviken, inte denna gången heller. Fy vad go glass, laddad med allt det bästa, vanilj- och chokladglass, cookiedough och chokladfudge i mitten, kan knappt bli bättre! Finns dock två core-smaker kvar som jag inte testat ännu.

Ska jobba 12-19 idag, är lite ledsen över det då Stefan tagit ledigt idag och vi bestämt att vi skulle åka till Växjö och titta runt och äta lunch med hans syster. Samtidigt är det alltid bra och få jobbtider :)

Ska ta och fixa iordning mig nu, borde äta lite frukost med, glass är gott men kanske inte så mättande i längden ;)


Denna glassen är det värt att få lite ont i magen för någon gång ibland ;) (laktos)


Countdown

Snart färdigt... snart....

Mitt i veckan!

Det är redan onsdag och jag kan inte förstå hur fort tiden går. Det känns som om det är fredag, helg och sedan måndag, fredag, helg, måndag. Vart tar veckorna vägen? Jag är iallafall glad över att det är så många måndagar i veckan, ni kan kanske gissa varför? Jo, ridningen så klart! Är så glad att jag tog tag i detta tillslut. Ibland när jag suttit där på hästen och gjort diverse svåra lösgörande övningar, eller hoppat de där hindren som gick totalt åt skogen så har jag nästan lite ångrat att jag började med fotbollen. Varför tog jag inte mitt förnuft till fånga och insåg att det var detta jag ville göra och ALLTID velat göra? Jag hade varit så mycket bättre nu då, om jag hade övat i 17 år istället för snart 6 ;) Men men, jag hade minst sagt en rolig tid med fotbollen också, så egentligen ångrar jag nog inte det, ångrar mer att jag slutade rida från början. Hur som helst, nu ska jag verkligen ta vara på all kunskap jag får under våren och öva på detta som tusan till sommaren!

Ska göra ett sista ryck med hemtentan nu, 5/5 frågor skrivna så nu blir det lite finlir och justeringar.


Mindre lyckat slut på karriären blev det hur som helst ;)


arton-nolltre-tolv

I helgen har jag bara fokuserat på en sak, hemtentan! Den kom i fredags kl 10.00 och ska vara inne nästa fredag samma tid. Än så länge går det ganska bra faktiskt, fortfarande svårt att komma igång men har gjort 4 frågor av 5 nu. Eller jag har gjort en kladd till 4 frågor av 5 är väl mer rätt att säga. Igår var det tänkt att vi skulle ha en liten spelkväll hos Ellinor medans killarna var på bio i Växjö. Men då vi tillslut bara blev tre så gick det inte att spela några spel, då alla krävde minst fyra spelare. Vi hade en väligt mysig kväll ändå, tittade lite på tv och pratade massor.
Idag har jag och Stefan äntligen tagit tag i våra hyllor och tavlor. Tavlorna hade vi uppe i höstas och funderade på vart de skulle sitta, och hyllorna köpte Stefan för säkert en månad sedan nu men de har inte kommit upp de heller. Nu är allt iallafall uppe och det blev riktigt bra!! Själv vill jag illustrera det som att rummet gått från att vara en bunker/fängelsehåla till att faktiskt bli ett rum. Stefan gillar dock inte denna förklaringen och jag kan kanske hålla med om att den är llite väl hård ;)

Ingen skola på hela veckan, men mer plugg än på hela terminen väntar. Tänkte jag skulle försöka gå upp tidigt imorgon och komma igång redan på morgonen.

Godnatt!!


Perfektion!

Gud, det här är verkligen drömmen! Detta Friesersto är så underbart vackert så det inte är sant! Sådana här saker får mig bara att önska att jag redan var färdig med plugget och hade ett fast jobb, då hade jag köpt henne på stört!!





Titta bara!!!

Hela annonsen ligger HÄR!!!!


Hemtenta!!

Hemtentan kom igår kl 10.00, så denna veckan är jag isolerad... Har så himla svårt för att motivera mig och komma igång. När jag väl börjat flyter det på rätt smidigt, men det är det här med att starta. Saknar flytet man fick upp på IB sista terminen, herre jesus vad fokuserad man var då, hade man haft den inställningen nu så hade tentan varit fördig redan igår. Kanske inte, men jag hade iallafall varit igång nu, gick ju ändå upp kl 9 för att kunna börja i tid ;)

En första start är kanske att inte sitta här och skriva, NU KÖR VI!!!

Ha en go lördag allihop! :)


Snön är borta, men det var fint när den var här :)

Memories

Har suttit och läst gamla blogginlägg som jag skrivt. Det är faktiskt riktigt roligt att kunna gå tillbaka flera år och minnas det man gjort och hur man kände/tänkte då. Det är också just av den anledningen som jag tagit upp bloggandet igen.
Ska gå och lägga mig nu. Det är sista kvällen innan allvaret börjar igen, imorgon kl 10.00 kommer hemtentan. Ett underbart sätt att börja helgen på! Vi hade redovisning av vår fältstude idag, det gick riktigt bra. Jag och Camilla hade varit på famlj- och individcenter här i Ljungby och på Rättspsyk i Växjö, mycket intressanta ställen!


Inte så passande till texten, men här är en bild från Washington DC ;p

Lilla Fåården

Min lilla bil ville ju som ni vet inte starta i fredagskväll när den äntligen skulle få komma ut på en långtur... Igår kom Stefans pappa och skulle se om han kunde hjälpa oss att få igång den. Stefan hade varit snäll och köpt tändstift, för det var där de trodde problemet låg. Han tänkte att det kanske var bäst att bara prova en sista gång så att den fortfarande inte startar, men vad händer inte då!? Självklart startar den ju!! Problemet verkade ligga i att bensin hade frusit och pluggat igen någonstans. Skönt att den fungerar igen iaf :)
Passade även på att ge den en liten tvätt idag, var inte längesedan jag tvättade den men det gick inte mer än ett par dagar innan den var igendammad...

Såhär fin och blank blev den, i sommar ska jag ta tag i den ordentligt och polera upp den!

 


Helgen i Borås!

Det har varit lite si sådär med bloggningen de senaste dagarna... Tänkte jag skulle uppdatera er lite om hur helgen var. Åkte ju som sagt tilll Borås i fredags. Tanken var att vi skulle ta min bil dit då den verkligen behöver köras mer än den gör för tillfället, men så blev det inte alls... När alla saker var inpackade i bilen och vi skulle köra iväg ville den inte det... Vi provade med startkablar och mer bensin, men det var varken eller, så det blev till att hoppa in i Stefans bil och köra de 15 milen till Borås. Tur att vi har två bilar, även om det oftast är alldeles onödigt ;)

Helgen blev iallafall superlyckad även utan min lilla pärla ;) Vi gick upp tidigt i lördags för att börja baka tårtbotten, sedan blev det en sväng till stan, Auto 7h (heter det så?), Hööks och knalleland. Då vi var väldigt effektiva var vi hemma igen till kl 14 och kunde göra klart tårtan och fixa iordning oss. Vi 18 kom det gäster och vi firade min och min brors födelsedagar med god mat, paket och melodifestivalen. Det blev en väldigt lyckad kväll, dock slutade den tyvärr med att mina benhinnor värkte så jag trodde benen skulle gå av.. Fattar inte vart det kommer ifrån, ibland är smärtan bara där.

Söndagen blev lugnare, efter mycket om och men hängde jag med ut på en långritt med tjejerna i stallet. Provred den nya hästen, Dagny, eller Daggan som jag föredrar då jag inte kan förstå hur man kan döpa en häst till  Dagny ;) Vädret var grymt och hästarna pigga! På eftermiddagen gjode vi inte så mycket, mamma gjorde go strömming med potatismos och sedan körde vi hem vid 20-tiden. Höll på att köra på ett vildsvin i Tranemo med, det sprang ut precis framför bilen. Trodde det var en älg först, så jäkla stort var det!! Resten av resan blev lugnare, skymtade bara en räv vid vägkanten sedan. Har inte det blivit mycket vanligare att se rävar de senaste åren?

Förresten är bensinen sjuk dyr nu, när jag gick till bussen i morse kostade den 14.97 tror jag och när jag kom hem på eftermiddagen stod den i 15.38, helt sjukt!!!

Nu ska jag ta och fixa till en Power piont vi ska ha till en redovisning på torsdag.


Tårtan jag gjorde i lördags, en whitelady, enkel och snabb utan avancerad dekorering.

Inspiration

Sånt här gör mig så himla inspirerad och motiverad. Någon gång, någonstans, på något sätt ska jag också göra detta! Kanske inte lika avancerat, men iallafall ha det som ett mål. Jag tror känslan av att göra detta tillsammans med sin häst är fantastisk, att känna samarbetet, känna hur hästen litar på dig till 110 procent och hur du litar till den.

Det ser så enkelt ut när hon gör det, men det ligger år och år av träning bakom det. Bara att longera utan lina är imponerande!




Det här är verkligen ridning på hög nivå, prova att göra om detta utan varken träns, tyglar eller sadel! Gud vad häftigt om man kunnat det! En dag så ;P

Kvällsmat

Blev nyttig omelett med tacofyllning ikväll. Jättegott alternativ om ni som jag blir lite trötta på allt bröd ibland!


Mars

Vad hände mer våren? Vaknade upp och det var flera centimeter snö ute! I Växjö verkar vädret iallafall tagit tag i sig själv och fått bort den mesta snön på marken ;p

Nu blir det snart föreläsning i 2 timmar och sedan är det dags att vända hemåt igen. Hoppas jag kan få med mig S på en runda på "stan" sen.

Ha en grym dag i snön!


Så söta!!

Bagheera och Oboy <3

https://cdn2.cdnme.se/cdn/7-2/1393587/images/2012/pic_192948386.jpg">https://cdn1.cdnme.se/cdn/7-2/1393587/images/2012/pic_192948386.jpg" class="image">


Lugn helg!

Har varit en otroligt lugn helg. Vaknade upp i lördags och var förkyld... Efter lång övervägning bestämde jag mig dock för att trotsa förkylningen och åka till Växjö på klassfest. Blev en grym kväll men en härlig klass, men ångrade mig lite när jag vaknade upp igår och allt hade blivit värre. Så gårdagen spenderades till stor del i soffan framför Vasaloppet och plugg... Idag är vi lediga och jag mår liite bättre, vi har hoppträning ikväll och jag vill så GÄRNA kunna vara med men är fortfarande väldigt tveksam, jag har en viktig vecka framför mig och vill inte bli sämre igen...
Vädre fortsätter iaf att vara grymt, känns verkligen som om det går åt rätt hålll nu!

Tänkte jag skulle fortsätta med min lilla bok nu Intersektionalitet i social arbete för just nu häder det inte så mycket mer, nästa helg kommer bli fullspäckad däremot!!

Kram på er!


Sötekissen!


3 mars 2012

Då har man blivit 23 år, och jag känner mig varken äldre eller yngre. Dagen igår blev väldigt lyckad och istället för mamma, pappa och bror som kom och väckte mig så kom en skönsjungande sambo in med go frukost! Tack för det!
Valde sedan att hoppa över en föreläsning för att kunna jobba 9-17, vilket kändes bra. Vädret ute var kanon så man kunde ju inte vara annat än glad!

Väl hemma igen var det dags för en överraskning, jag fixade i ordning mig och sen tog min fina pojkvän med mig ut på restaurang, vi åt världens godaste planka! Efter det blev det film, tårta och paket hemma!! Jag märker att jag inte är van att jobba heldagar då jag somnar i mitten av en film med Jennifer Aniston, var helt slut!

Morgonen idag började med att jag vaknade upp förkyld... Inte alls roligt då vi har klassfest i Växjö ikväll, vill så gärna gå men vet inte hur jag ska göra ännu då det känns som om jag har feber... Det blev iallafall tårta till frukost och så såg jag klart resten av gårdagens film, Just go with it hette den och var riktigt bra!

Får försöka kurera mig lite nu, har ju några timmar på mig. Så länge får ni se ett par bilder från igår:)






Utökade min lilla samling med 2 nya skålar som jag fick av Stefan (den röda och vita)! Den gröna och svarta är julklappar från min bror.

första mars

Hade en så grym dag igår, hände kanske inget väldigt speciellt men det är så skönt när man har en dag som många saker löser sig på. Det bästa var att dagen började med att jag löste sommarjobbs-frågan!! Fick jobb på SAS i sommar igen, och det känns så bra! Trodde faktiskt inte att jag skulle ha en chans då många blivit uppsagda men det blev visst så ända :) Ska även få gå en utbildning i maj så jag ska få gatekompetens med!!

Idag är jag ledig, eller ledig och ledig, har massor att läsa inför tentan! Funderar på om jag ska gå till skomakaren med mina skor, men behöver dem i helgen så kanske väntar tills nästa vecka.

Var förresten på Make up store igår och använde ett presentkort. Blev sminkad i ca en timma men en miljon produkter som alla var VÄLDIGT viktiga enligt tjejen där. Kom iallafall därifrån men 6 av de 30tal saker som hon använde, 4 ögonskuggor, en pensel och någon ögonkrämprimer. Insåg att det skuulle kostat över 3000 kr om jag tagit allt, helt jävla sjukt!! Men skoj var det!

Dags att ta tag i böckerna nu! Ha en bra dag :)

Det här är så sjukt!

Bett som används i Indien.... Sjuka människor som utsätter djur för detta!


RSS 2.0