Om

Min profilbild

Ida Gunnarsson

Hej och välkommen till min bligg! Jag heter Ida och är 23 år gammal. Bloggar om min vardag som Socionomstudent, sambo och hästentusiast.

Manly beach

Dagen började ganska lugnt, Tonys systrar kom över och vi käkade scones runt 10 tiden, mycket gott och med Karin's hemmagjorda Mullbärssylt blev det kanon! Hade bestämt att jag skulle möta Jennica inne i stan kl 1 så vi möttes på trappan till Operahuset strax efter och tog en färja ut till Manly. Vi är ganska dåliga på att använda kartan när vi går tillsammans (speciellt jag, jag brukar gissa lite) så när vi kom ut visste vi inte rikigt vart  centrum låg, men vi tyckte stranden lät bra så vi gick dit ;) Såg våra första surfare och insåg att Australien faktiskt har en del snygga killar ;), vi har nog bara inte varit på rätt ställe innan Manly! Detta gjorde oss  genast mycket lugnare och vi bestämde att detta verkligen var ett ställe vi ska besöka igen när sommaren väl kommer.
Tog en promenad längst strandkanten,vattnet var svinkallt!! Gick sedan runt i lite affärer, både Roxy och Billabong hade snygga kläder här, inte så vanligt annars, spec inte i Sverige... Käkade fish and chips på ett ställe innan vi tog färjan tillbaka till Operahuset och tog tåget hem igen, var hemma vid 8.
Har inte blåst så mycket ute idag, men det är fortfarande inte varmt på långa vägar... :S Har ändå lyckats bränna mig lite i ansiktet, struntade att smörja in min i morses men borde kanske gjort det ändå. Man tror verkligen inte att solen tar när det är molnigt från och till och man bara går runt utan att direkt vända huvudet mot solen. Fick min att inse hur mycket och lätt den faktiskt tar här.



Operahuset från vattnet





Surfare, det här kommer vara jag om några månader!




Jag har det inte helt hemskt här!



Harbour bridge och Operahuset

 

Förlåt för tråkiga "idag har jag gjort detta-sedan detta och detta"-inlägg, men antar att det kommer bli lite så nu i början när allt är så nytt!
Och Helen, självklart kan jag skicka ett kort tíll skolan!


Förrgår

Här är några mer bilder jag skulle lagt in i förrgår men det gick så långsamt och sedan tog batteriet slut...

Här har ni iaf lite roliga fåglar vi såg i den botaniska trädgårnden i förrgår.


En fräck fågel, Frog Mouth heter den, ser ut som en uggla men lite mer läskig, beter sig som en oxå, vrider runt huvudet sådär som ugglor och är allmänt drygt...

Jennica säger att detta är en kackadua,jag litar på henne. Det är lite häftigt att de flyger runt överallt här, i parken och mitt inne i stan. Inte varje dag man ser lösa pappegojor flyga runt helt normalt på stora torget i Borås ;)


2009-09-27

Ska börja att göra er där hemma i Sverige glada, det har varit riktigt kallt här idag! Solen har varit framme en hel del med det har blåst som jag vet inte vad, kalla vindar. Har gått och frusit hela dagen även om jag haft jenas, t-shirt och tröja på mig... Hoppas det blir bättre imorgon. Det var faktiskt en liten sandstorm i moreses igen, eller storm och storm, himlen var lite orange/gul.

Har varit en fullproppad dag idag igen. Började med att försöka kompensera gårdagens sovmorgon med att gå upp 7.30 imorses, tyckte det var hyffsat tidigt en lördagmorgon men Karin sa ändå när vi kollade ut på "stormen" att "imorses var det ännu mer orange", och jag som tyckte jag varit uppe så tidigt! Tjejerna vaknar vid 6 på morgonen så I guess not...
Vi åkte till Tonys föräldrar och käkade frukost strax innan 9, kommer inte ihåg vad det vi åt hette men det var som en pizzadeg med oregano och sesamfrön på, vääldigt gott! Deras trädgård är grym, mitt i har de ett stort macadamian nut träd och runt alla möjliga sortes växter, citronträd, massa kryddor, olivträd mm mm, de odlar tom egna kaffebönor! Coolt.
Efter frukosten åkte vi in till New town och kollade i lite affären, den stadsdelen var härftig och väldigt annorlunda, påminde lite om Camden i London men lite olika Vintage butiker. Gick sedan och fikade. Efter det ringde jag Jennica för Karin och Tony skulle åka hem. Bestämde att vi skulle gå åt samma håll på en gata och mötas på mitten, men lite förvirrad som Jennica är så gick hon så klart åt fel håll på en helt annan gata ;) haha! Vi hittade varandra tillslut och hon visa mig hennes studentrum, det var verkligen hur perfekt som helst! Lagom stort med badrum och kök, nära till stan, broadway mall och gym och snygg entré! Efter en macka där gick vi till Darling harbour och fikade lite ute på en brygga, tyvärr var det som sagt inte den varmaste dagen så vi frös mest ;) Gick in i ngt köpcentra i närheten och tittade runt lite, borde verkligen köpa mig ett par Uggs innan jag åker hem, det finns hur många olika som helst här! Sedan var det tänkt att vi skulle gå genom Hye park till den botaniska trädgården men vi kom inte längre än till Hyde park innan vi tröttnade och gick tillbaka.
Jag åkte tåget och gick hem själv för första gången (låter som ett litet barn som är stolt att ha gått hem från skolan själv jag vet, men det är faktiskt lite knixigt att hitta här!) och det gick jättebra, hittade på första försöket :) Väl här igen var det massor av folk hemma, vi kollade på the semi finals i Rugby league (tror jag det var) och pratade, eller de andra pratade och jag lyssnade, var helt slut efter dagen och höll nästan på att somna i soffan!

Har fixat ett Australienskt mobilnummer nu med, mitt svenska halebop fungerar inte alls här nere så ni får använda det nya, har inte lärt mig det än men skriver det imorgon ist!

Och en sak till, har insett att det är nästintill omöjligt att prata med ngn på dagarna häär pga tidsskilladen. När det är kväll här och går bra att skypa osv, då jobbar alla hemma och när ni har kväll och kanske lite tid över så sover jag... Hopplöst men ska försöka komma på ngt.

Har inga bilder idag för jag hade inte med kameran... Kanske imorogn ist då jag och Jennica kanske ska ut på en båttur, eller ngt annat beroende lite på vädret.

Ha det bra sålänge!


Sydney

Medans jag kommer ihåg det, JAG HAR BYTT SKYPE! Hade glömt användarnamn och lösenord på den gamla så nu heter jag ida_gunnarsson. Jag har lagt till en del men har inte kommit ihåg alla, så sök upp mig om ni vill prata!

Första hela dagen i Sydeny, Australien. Har varit en väldigt trevlig dag, fortfarande `en-bra-svensk-sommardag-värme´ ute, lagom att gå runt i shorts och t-shirt! Vaknade vid 7, somnade om och kom inte upp förrän vid halv 10... Var ändå skönt att sova så länge, behövde det efter allt resande. Började dagen med att gå till banken här i Summer hill för att öppna ett konto till mig, gick bra en bit sedan skullle jag få ett lösenord men det fungerade aldrig så vi får ta en sväng förbi där imorgon igen.
Tog sedan tåget in till centrala Sydney, det tar ca 10 minuter så det är inte alls långt. Gick och köpte sushi som vi sedan åt i Hyde park. Första gången jag åt sushi och det var verkligen inte alls så äckligt som jag trott,istället riktigt gott, har en känsla av att jag kommer äta det mer. Gick därifrån vidare till den botaniska trädgården och gick en guidad tur där, en skön gammal dam visade oss runt bland de olika växterna där med inrktning mot träd,, trevligt och kul att se alla mysko växter de har här. Botaniska trädgården ligger precis intill opera huset så vi lämnade guiden och den lilla gruppen för att fortsätta vår vandring ut till operan.  Verkligen en mäktig byggnad! Roligt också att alla kakelplattor på byggnaden kommer från höganäs i Sverige, jag visste faktiskt inte det! Gick runt och tog lite kort innan vi tog tågen igen för att plocka upp Elin på dagis och sedan åka hem igen.

Väl hemma väntade Karins kompis med hennes två barn på oss, satte oss vid bordet och drack lite vin och pratade medans alla barnen sprang runt och lekte. Klockan är snart 23.00 och jag är ganska trött. Det känns som om det är sen kväll redan vid 7-8, det blir jättemörk ute och det börjar mörkna redan vid 6.

Tänkte ni skulle få se lite bilder från dagen. Det är verkligen jättefint här, var inte inne i centrala Sydney jättelänge men jag gillar redan staden! Pratade med Jennica nu ikväll oxå så henne ska jag träffa på söndag, ska bli jätteroligt!

 
Utgången från botaniska trädgården, Operahuset ligger en bit åt vänster



Operahiuset, triumfbågen? You name it!


Lång trappa men fint var det!


Första inlägget från Australien

Klockan är nu 19.35 australiensisk tid och jag är helt slut. Resan tog 28,5 timmar och av dessa sov jag inte mycket mer än 2 timmar vilket innebär att jag varit vaken i snart 3 dygn, det är helt galet!
Vädret idag har varit underbart, solen sken, himlen var klarblå och temperaturen låg runt 26 grader och ännu är det bara vår, jag klagar inte!
Kom till Karin vid 9 tiden i morses efter att ha åkt taxi ihop med én tysk tjej jag träffade på flygplatsen. Vi har tagit det lugnt idag, kände verkligen att jag behövde det. Varit hemma och ätit och fikat, sedan gick vi en sväng in till Summer hill och tittade, ganska mysigt ställe dethär :)

Anne, Ulla och Hanna, kul att ni gillade dem! Ska försöka och komma ihåg att baka mer när jag kommer hem igen :)

Ska nog gå och lägga mig om en liten stund, känner verkligen att jag behöver sova! Skriver mer imorgon.

godnatt

I don't know where I going, but I sure know where I've been

Klockan är nu 10 över 6 på morgonen svensk tid (8,10 här) och jag sitter nu på flygplatsen i Abu Dhabi (Förenta Arabemiraten). Ett spännande land det här, öken, ingen gröndska och klarblått vatten. Väldigt platt också. Flygplatsen är jättefin! Tror tyvärr inte att jag fick ner kamerasladden i handbagaget, annars hade ni fått se en bild inifrån den snygga delen men ni får vänta tills jag kommer till Australien.

Har rest i exakt 12 timmar nu, flög från Ladnvetter 17.50 igår eftermiddag. Det känns verkligen inte som om det har gått så lång tid redan, när man flyger/reser såhär länge känns allting som ett enda dygn, antar att den känslan kommer vara lite jobbig då jag kommer fram till Sydney och inser att det faktiskt var i förrgår jag lämnade Sverige...

Annars är allt bra hitills, det var väldigt varmt här nere, tror kaptenen sa att det var 30 grader, undra om jag hörde rätt? Hursomhelst så är det en väldigt fuktig och tryckande värme, måste vara väldigt jobbigt på dagen, klockan var ju ändå bara 7 på morgonen lokal tid när jag var ute.

Ja det var väl ungefär läget nu, återkommer kanske om en stund när jag tröttnat på att vänta eller imorgon när jag landat i Sydney.

Ha det bra hemma i höstregnet!



Min utsikt precis från där jag sitter just nu, kolla det coola huset i bakgrunden!





Mamma och pappa allt är bra, sliten och trött men bra!

Förresten, de hade ett Vänneravsnitt på tv:n på vägen hit, det räddade min resa från Bryssel kan jag säga!

Countdown

17 timmar kvar, väskan är snart full, allt är inhandlat, bara 6 personer kvar att säga hej då till....

Imorgon.

- Åka till sjukgymnasten
- Ner till Gif med kvitton och lotter
- Till stugan för att hämta väska att ha som handbagage
- Flytta över lite mer bilder till hårddisken
- Packa det allra sista

Det var väl ungefär det, tror jag ska hinna med det om jag går upp tidigt.

Såhär ser det ut just nu med packningen



Måste säga att jag fått i en hel del, den väger snart 20 kg.

Nytt

Ungefär 42 timmar, inte ens två dygn är det kvar till jag lämnar Sverige, lämnar min familj, mina vänner, mitt jobb, mitt hus, mitt rum, mitt liv. Jag lämnar allt som är mitt för att åka till något helt okänt på andra sidan jorden. Det känns spännande och än så länge inte alls så skrämmande som jag trott, det ska bli kul att komma till ett land där ingen känner mig, ingen vet vem jag är och vad jag gjort. Komma till ett land där allting tillhör någon annan, där det egentligen inte finns någonting som är mitt, där man måste ta för sig för att göra saker till sina egna, att på egen hand skapa det livet man vill leva.
Börja om och se om man kan få det lika bra som man har det här.

Utmaningar.


Första inlägget

Hade tänkt att ha kvar den gamla bloggen och bara forsätta där i en ny kategori men bestämde mig ändå tillslut för att göra en helt ny. Tyvärr är jag väldigt dålig på det här med desig, koder och allt sånt så den nya bloggen får se likadan ut som den gamla, iallafall en tid framöver.

4 dagar kvar nu, har börjat packa, tagit fram en hel del. Har dock inte bestämt vad jag ska packa allt i ännu... Hade en mysig middag på Thai Silk med familjen i kväll, uppskattade det väldigt mycket!

Nej, ska se om jag kan leta fram lite saker tills imorgon, ska göra en massa roligt men kan tyvärr inte säga ngt, ännu!

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0