Om

Min profilbild

Ida Gunnarsson

Hej och välkommen till min bligg! Jag heter Ida och är 23 år gammal. Bloggar om min vardag som Socionomstudent, sambo och hästentusiast.

Helgen!

Blev en riktigt hästhelg i helgen och känns som om jag besökt hela södra Sverige! Tog tåget från Ljungby i lördags morse, hade bokat 1:a klass men det visade sig snart att det var buss från Alvesta ända till Limmared vilket gjorde att själva tågtiden blev ca 30 min... Väl framme i Borås blev jag upphämtad av Hanna, Pernilla och lilla Alicia och vi styrde kosan mot Göteborg och mässan!! Det fanns så mkt saker art köpa på eurohorse, allt från billigt till superdyrt!! Jag lyckades iaf hålla i mina små slantar och kom därifrån med två gratistidningar ;p Hanna däremot shoppa loss vilt!! Det hade jag nog också gjort om jag hade haft egen häst...
På kvällen våldgästade jag Elin, hon bjöd på fika (såklart) och vi kollade på film/melodifestivalen. De gick sedan ut men jag skulle upp alldeles för tidigt på söndagen för att orka det...

På söndagen hämtade Hanna mig vid 6 och vi åkte tillsammans med Pernilla ner mot Skåne. Hanna skulle provrida ett par hästar där nere. En i Helsingborg och en i Hässleholm. Varför hon alltid ska hitta sina djur i Skåne förblir en gåta för mig! På första stället var det så sjukt kallt, blåste så iskalla vindar att jag aldrig trodde jag skulle tina... Men en solig ridhusvägg i lä löste sedan detta problemet på nästa ställe! På vägen hem tvingade jag och Pernilla Hanna att köra omvägen runt godisflyget, detta ställe har blivit ett måste vid våra Skåneresor! Godiset är lite B men väldigt billigt och det mesta är gott!
Väl hemma igen blev det middag hos svärföräldrarna och sen var jag så trött så jag trodde jag skulle tyna bort... Grym helg var det iaf!! Tack för den tjejer!!!

Här kommer några bilder från helgen, inte de bästa men bättre än inget :)


Rojalist javisst!!

Tror ingen idag har undgått att det har fötts en ny liten tronföljare! Helt fantastiskt och jag gratulerar kronprinsessparet till detta :) Som vid de flesta andra kungliga högtider så väcker detta så klart många glada känslor hos många bland det svenska folket, men det skapar också en stark debatt om monarkins vara eller icke vara.

Jag kan säga att jag måste se mig som rojalist. Jag tycker det är oerhört trevligt med vår kungafamilj som reser runt i världen och representerar vårt land, och dessutom gör det mycket bra. Tror ju inte att det är för inte som den svenska kungafamiljen är så uppskattade i andra länder. Jag ser verkligen inte anledningen till varför det skulla vara bättre med en vald stadschef. Visst, utåt sett kanske det ser mer demokratiskt ut, men samtidigt tappar vi ju väldigt mycket av vår kultur och den framtida historien. Då kommer argumentet att alla våra pengar försvinner till kungen, men jag tror inte heller att det hade varit billigare med en president, eller? Med tanke på de senaste diskussionerna om vad vår svenska regering spenderar på texiresor mm mm. Dåligt argument, jag vet, men ni förstår vart jag vill komma. Tror det är bra att ha det som det är nu, att regeringen sköter politik medans kungafamiljen får stå för representationen av landet. Känns som om det hade kunnat bli väldigt fel om ett parti också ska representera Sverige som helt land, nej då är det bättre med en oberoende part som gör detta.
Tycker det är så oerhört tråkigt att läsa alla statusar på facebook som kastar så mycket skit på den nyfödda prinsessan och resten av familjen, tyck vad ni vill men välj era ord! Sen är jag så konservatistisk och traditionsenlig av mig så har egentligen inget mer argument än det till varför det är rätt att man ska födas in till tronföljare. Jag tycker att det är fint att vi ändå bevarar så många av de gamla traditionerna, även om jag vet att just detta med att födas till tronföljare inte är så jättegammalt då det var Gustav Vasa som införde arvmonarkin på 1500-talet. Men det andra med, som konseljen och vittnesbekreftelsen även om det senare kanske inte har så stor betydelse längre då vi får hoppas att Karolinska inte bytte ut barnet ;)

Dit jag egentligen vill komma är att jag tycker det är fint att vi har en kungafamilj som representatner för Sverige och att man vid sådana här tillfällen känner en extra stor gemenskap i landet, något som många också sagt i olika intrevjuer under dagen (ja, jag har följt detta lite väl mycket ;) )

Avslutar detta med den första bilden på den lilla familjen! (bilden kommer från kungahuset.se)


Buss 145

Sitter på bussen på väg hem från en väldigt bra föreläsning. Det är intressant hur vi människor har så stort behov av att kategorisera varandra i fack, ibland så till den milda grad att man leder en person in i ett missbruk som den själv aldrig skulle hamnat i utan samhällets kategorier. Mycket intressant, man kan ju fråga sig om våra behov skapar problem som annars aldrig hade uppstått? Eller om dessa problem hade tett sig än större om normerna inte funnits?

Dessa frågor ska jag ta och reda ut så gått det går under resten av denna bussresan, dags att läsa lite kurslitteratur!
Så länge får ni en härlig bild ifrån i fredags!


22/2 19:19

Har kommit hem fråg jobbet nu och sitter och försöker motivera mig att gå ut i stormen och ner i tvättstugan... Vad hände med vädret??



Vad säger du Jennie, en weekend tillbaka kanske? ;P


Tjugoett streck två

Hej igen!
Har inte glömt bort bloggen, hade bara fullt upp i helgen så det blev inte så mycket tid över. Provar den nya blogg-appen på iPhonen nu, verkar fungera bra. Förstår inte hur jag klarat mig utan denna telefonen innan, snacka om att skapa ett beroende som man tidigare inte visste att man hade ;)

Sitter på bussen till universitetet nu, börjar lite senare idag vilket är skönt! Ikväll tänkte jag organisera upp mig lite och göra ett plugg-schema så man inte får allt när tentan väl kommer. Ska också visa er massa fina bilder från helgen!

Ha en bra dag i regnet!


When then is now, again.

Dags att göra ett nytt försök med bloggen kanske. Vi pratade om det i skolan igår och kände att jag ska ge det ett nytt försök, mest för mig själv, att ha och gå tillbaka till eftersom jag är lika usel på att skriva dagbok.

Sist jag bloggade ordentligt var på resan hem från Australien i slutet av maj 2010. Kan inte förstå att det var så längesedan nu, känns som om det var förra året! Mycket har hänt sedan dess, jag har tagit tag i mina studier på riktigt, pluggat 10 hp socialpsykologi och 30 hp psykologi och fick igår mina första poäng på Socionomprogrammet! Jag har jobbat på min absolut roligaste arbetsplats hitills, SAS på Landvetter, där jag halkade in lite på ett bananskal men hade den roligaste jobbsommaren någonsin! Dock har det roligaste av allt varit hästarna, jag vågar inte räkna på hur många timmar jag ägnat i stallet hos H, men det har varit många dagar i veckan! Vi har ridit alla väder, regn, blåst, hemska snöstormar (H, det finns inga dåliga väder, bara dåliga magic gloves! ;) ) och sen självklart fina sommarkvällar, kvällar man aldrig ville rida tillbaka till stallet! Tyvärr var min fina Loke-boy tvungen att säljas för snart ett år sedan, vilket var jättetråkigt… Men H har som tur är fler urmysiga hästar!

Tillslut kom verkligheten ikapp mig och jag insåg att jag inte längre kunde ha jobb som jag inte visste hur länge jag fick ha kvar, så även om jag trivdes sjukt bra på jobbet och livet lekte i stallet så blev jag tvungen att ta nästa steg. Hade kommit in på en psykologi kurs i Växjö och kände att det var dags att börja plugga på riktigt nu. Så tog beslutet att flytta från Borås och bli sambo men min underbara pojkvän i Ljungby. Fortsatte sedan i den banan och det är här jag är nu, kom in på Socionomprogrammet på Linneuniversitetet i Växjö och har gjort min första månad där nu. Trivs jättebra med skolan och klassen så detta kan nog bli riktigt roliga år! Har fått ett nytt jobb och börjat rida lektioner i ett stall ca 2 km från lägenheten så även tiden utanför studierna funkar bra (även om det inte blir många timmar över ;) )

Det blir dock många besök i Borås, känner att jag inte riktigt kan klippa banden från staden helt. Det händer ju så mycket kul där som man vill vara med på!! Så nu sitter jag på tåget på väg hem(?) igen, helgen är fullspäckad av massa roliga saker, tyvärr en mindre rolig också... Det kommer vara fullt upp. DET gillar jag!

 Hoppas jag blir bättre på uppdateringar nu när jag äntligen tagit tag i det igen!

Kram på er!


RSS 2.0