Om

Min profilbild

Ida Gunnarsson

Hej och välkommen till min bligg! Jag heter Ida och är 23 år gammal. Bloggar om min vardag som Socionomstudent, sambo och hästentusiast.

BankID blablabla...

Åh, vem har kommit på att BankID skulle vara en smart lösning... Man använder den en gång om året då det är när det är dags att skicka in CSN. Problemet är bara att VARJE ÅR har man glömt det nedrans lösenordet.... Nej, nu går jag tillbaka till pappersvarianten.

tjugoandra januari tvåtusenåtta

För fem år och en dag sedan skrev 18 åriga Ida Gunnarsson detta. Fy vilken motiverad lite flicka det var som präntade ner dessa orden. Flickan är nu 5 år äldre, men fortfarande oerhört motiverad på livet, skolan och prestation. Livet har förändrats en del, och jag tycker nu det är så gulligt att jag varit så stensäker på att om skolan tog för mycket tid från fotbollen så skulle jag hoppa av (skolan då förståss). Söta, ovetande, problemfria lilla flicka. Tur att du lärde dig att prioritera Ida.
 
Sådär ja, nu var det dags för lite bloggande igen. Jag trodde inte jag skulle
klara mig igenom den här eftermiddagen/kvällen med tanke på den enorma trötthet
som jag känt under dagen idag. Men tänk vad det kan ändra sig. Nu har jag
pluggat nästan konstant sedan klockan 2 (med avbrott för telefon 30 min och
chokladbolls-bak ca 30 min), har inte varit jätte produktiv, men det har känts
sådär bra. Biologin, Planning A and B är klar, och jag är riktigt nöjd med den.
Matten är oxå klar, har gjort allt utom det jag verkligen inte fattat. Skulle
hunnit med att göra Fieldwork eller lite mer Biologilabbar, får se om jag orkar
det nu.

Jag tycker om IB, jag tycker om att känna att det man för två år
sedan såg som nästan omöljigt har man faktiskt gjort och klarat av nu. Gillar
känslan av att man lär sig hela tiden, det går framåt.

Hoppade över
träningen idag, hade verkligen för mycket att plugga för att hinna med den
också.
När jag skullle börja ettan hade jag lovat mig en enda sak. Om jag
tvingas att hoppa över träningar/matcher för att behöva plugga, då ska jag hoppa
av IB. Under dessa två och ett halvt år så har jag nog missat träningen 2-3
gånger pga plugg, så jag höll mitt löfte ganska bra ;) Nu har jag dock insett
att det förmodligen kommer bli för mycket att träna 3-4 gånger i veckan plus
exam. Prioritering.
Samtidigt är det nog väldigt bra för mig att få träna
några gånger i veckan. I höstas var det så, det var på träningarna jag kunde
koppla bort allt som hade med skolan att göra, där kunde jag träffa mina
kompisar och göra det som jag tycker är roligt!

Folk kommer förmodligen
inte alls hålla med mig i det jag tänker säga nu men...
Jag har en känsla om
att IB har bara blivit roligare och roligare under dessa år. Självklart har det
varit så sjukt mycket att göra under 3an, men det har varit roliga saker.
Någinting som man hela tiden lärt sig av. Okej, min Extended Essay höjde säkert
denna "rolighets-nivå" en avsevärd mängd, för den var verkligen rolig att
skriva. Men det känns som man har utvecklats.

Så om det nu skulle vara
någon 9a som läser detta, så rekommenderar jag IB, om du har viljan och
ambitionen.

Godnatt
 
Även om jag gjort flera häftiga saker efter denna tiden så är IB fortfarande mitt bästa val, mitt livs bästa grundval, som lärt mig så otroligt mycket om mig själv och skolan. Jag tackar blod, svett och tårar, det var värt det. Allting.

Syns du inte, finns du inte - bekräftelsemanins baksida

Jag har den senaste dagarna läst Mia Skäringers böcker Dyngkåt och hur helig som helst samt Avig Maria (eller den senare är jag snart klar med) och de har verkligen fått mig att tänka till. Jag älskar hennes sätt att skiva, ärligt, öppet. Avklätt. Hon skriver om allt och ingenting, men hela tiden på hennes villkor och utifrån hennes liv. Det riktiga, inte glammen bakom Solsidan, inte de fullsatta salongerna under hennes uppträdanden, utan om henne, hennes liv, bristerna, motgångarna, otillräckligheten. Livet. Det riktiga.
 
I morse satt jag och läste ett kapitel i Avig Maria om hur allt ska framstå så himla perfekt hela tiden, och att man alltid jämför sig med andra i det "perfekta livet". Jag drog direkt en parallell till de relativt nya medierna, Facebook, Instagram, bloggar och så vidare och vidare. Detta ständiga bekräftelsebehov som har uppstått hos människor, vad är det med oss? Egentligen, vem i all sin dar bryr sig om du varit på gymmet, eller lagat mat, eller tvättat, eller glömt sätta i skithuspapper, eller hånglat, eller... eller... eller, VEM?? Alla tydligen, eller ingen. Egentligen bara du .Ditt behov av att bli bekräftad, din otroliga åtrå efter att samla likes, ära och berömmelse.
 
Det värsta är att det stannar inte här. Det räcker självklart inte med att berätta vad man gör hela dagarna, nej, dessa helt random personer måste ju också tycka att ditt liv är bra, att det är fint och så perfekt det kan bli. Jag anklagar ingen, jag är själv där, jag arrangerar också bilderna till Instagram för att just den middagen ska se extra fin ut. Titta bara längre ner i bloggen, inte sjuttom äter jag frukost ur Jelly Bean-skålar varje morgon, men ni får gärna tro det. Lite vardagslyx sådär varje dag. Jag dricker sodastreamat vatten ur dyra vinglas också.
 
Det roliga var att när jag på vägen hem fortsatte med boken kom jag till ett avsnitt där hon just skrivit om Facebook och det jag reflekterat över under förmiddagen.
 
"Det är så jävla lätt att skiva när man inte behöver ses i verkligheten, bara slänga iväg något litet oskyldigt, få svar, och igen, fram och tillbaka, utan att behöva ta något ansvar. Kanske har man inte ens vett att hälsa på stan fast man skrivt till varandra flera gånger. Fuck it. Det dödar. Iallafall viktiga känslor i mig. Antingen lär vi känna varandra eller så skiter vi i det. Inga fler ytliga, fladdriga bekantskaper"
 
Och det är så sant. Man har så många "vänner" på Facebook, människor man inte ens skulle hälsa på stan på, folk som man aldrig igen skulle vilja umgås med, som har förlorat sin chans, andra man träffat på resor som man knappt vet vilka det är. Är det värt det? Skapar de någon mening i mitt liv? Hur kom de ens in på listan?
Till dessa ska man då delge sitt liv, gärna lite photoshoppat och fint också, så som man alltid har det hemma. Inga konstigheter. Facebook har gett oss en bekräftelsemani, en mani och ett beroende som inte tidigare fanns. Då träffade man människor som sa att ens nya tröja var fin, de sa det utan att man bett om det. Nu är det mer **bild** #dagens #outfit #ny #tröja #Ralph #Lauren, har man över tio "likes" så är den okej, annars kan man lika gärna lämna tillbaka den och spara en tusing. Kravet att man hela tiden ska synas, det som inte hänt på Facebook - det har inte hänt. Det vet alla. Fuck it!
 
Det är det som varit så skönt med att läsa hennes böcker, det finns ingen fasad, allt är äkta. Det har satt saker i  perspektiv, fått en att tänka. Tänk på det du med, vid nästa Instagrambild eller Facebook-status, vad ville du säga med det? Var det något en annan människa faktiskt skulle bry sig om? Nej, jaså, det var inte det, du ville bara bli bekräftad, få synas lite och förhoppningsvis få några fler okända "followers". Dåså. Kör ditt race och lycka till, men glöm inte de vänner därute som faktiskt vill träffa dig på riktigt, #innan #de #skiter #i #det.
 
 
 

New England - indredning

Vi har ganska länge nu pratat om att göra om i sovrummet. Jag tycker det ser ganska tråkigt ut, Stefan vet jag inte riktigt vad han tycker, men det verkar som om vi är överrens!
Iallafall så är jag väldigt sugen på att inreda och fixa iordning allting nu, enda kruxet är väl bara att vi ska vara eniga. Vi har pratat om att sätta liggande panel på ena väggen, istället för de vanliga, lite tråkigare, fondväggarna. Panelen ska vara av lite grövre, ohyvlade brädor och jag tror vi hittat en som skulle passa bra. Resten av väggarna ska vara vita. Hit tror jag att vi är helt överrens, sen är det bara stil och indredning som ska bestämmas också :) Jag är helt såld på "New England" stilen, så underbart fint! Har ju också haft en del tid att fundera nu när jag suttit hemma och tentapluggat. Man hittar många fina saker på Google!
 
 
Så hade varit så fint om man fick ihop det. Den här stilen, vitt med lite färgklickar på kuddarna och överkast. De båda lamporna till höger gillar vi båda. Den översta är från MIO och den under Kartell bourgie. Letar också efter lite snygga kuddar från Lexington, tyvärr är det ju inga problem :P
 
Ja, vi får väl se vart detta leder och om det ens blir något av det, men jag hoppas det! Hade varit kul med ett litet projekt till våren!
 
 

MH-tävling

mhtavling
 
http://amanda.webrider.se/2013/01/09/tavling-i-samarbete-med-mountain-horse/

femton-ett-tretton


Sociologiska jättar

Sitter och pluggar sociologi, känns som om det går framåt även om det känns svårt att veta om man läsrt sig något. Tentan är på torsdag (söndag idag) och vi får ha med huvudboken när vi skriver den. Det är det som gör det lite svårt och omotiverande att plugga på det. Allt står ju ändå i boken som kommer ligga jämte mig när jag skriver.... Försöker iallafall gå igenom allting så man har lite koll på det och vet på ett ungefär vad allt handlar om och vilka gubbar som har vilka teorier. Marx. Weber. Simmel. Bourddieu. Butler. Själva ämnen är ganska intressant så länge det handlar om att diskutera, att plugga massa gamla teorier och kapitalism och så vidare är inte lika lockande. I veckan hade vi ett litteraturseminaruim, diskussionen handlade om klasskillnader och levnadsförhållanden i borken Yarden. Sjukt intressant!
 
Utöver tentaplugg händer det inte så mycket idag, lugn söndag. Vi somnade inte förrän halv 3 inatt efter att ha spelat Monopol hos en kompis. Jag och Stefan utklassade resten stort! Ska iväg och göra den obligatoriska söndagsmathandlingen. Kasst att handla på söndagar då allt är slut, men ändå bästa dagen med tanke på matlagning och så. Tvätta bilarna ska vi nog försöka hinna med också.
 
Iallafall, det som gör mig galet motiverad inför våren är en sak som bestämdes i förrgår. Vill inte säga vad det handlar om innan allt är helt klart, men jag är så laddad inför det och det kan inte bli annat än helt galet! Om två månader är det isåfall dags. Kan knappt vänta! Åhh!
 
Bilden har ingenting med vårens planer att göra! Eller? :P
 

Frukostutvärdering

Sitter nu och äter gårdagens experiment, och måste säga att det blev riktigt bra! Aningens torrt kanske, men bären vägde upp det ganska bra. Det känns som en är ganska mättande och en bra kompination om man tröttnat på yoghurt och gröt för sig.
 
Här kommer receptet:
 
Overnight oats
1 port
 
 30g havregryn
175g lättkesella
0,75 dl minimjölk (eller havremjölk/sojamjölk)
1 krm vaniljpulver
0,75 msk chiafrön (kan ej bytas mot något annat)
25g hallon
25g blåbär
15g valfria frön och nötter
Valfritt: Sötningsmedel typ Stevia strö, kanel, kardemumma, proteinpulver
 
1. Blanda kesella, mjölk, havregryn, chiafrön, vaniljpulver och hälften av bären i en skål. Rör om och täck med plastfolie. Låt stå i kylskåpet över natten. Havregrynen kommer att svälla och chiafröna gör att blandningen får en puddingliknande konsistens.
2. Ta ut på morgonen och toppa med resten av bären och hackade mandlar.
(receptet kommer från www.tasty-health.se)
 
Jag tog naturella cashewnötter ist för mandlar för jag tycker det är godare, och sedan hade vi ingen våg hemma så höftade lite på de ingridienserna. Det kanske var andleningen till att det blev torrt, om det det blev för mycket havregryn.
 
Tycker ni ska testa iallafall, sjukt lätt och går jättefort att fixa på morgonen då allt redan är klart.
 
 

Overnight oats

Tänkte jag skulle haka på den nya frukosttrenden som sprider sig som en löpeld över internet. Ett supernyttigt (sägs det iaf) frukostalternativ kallat "overnight oats". Enkelt förklarat en blandning av yoghurt och gröt som man förebereder dagen innan och låter stå i kylen över natten. Detta äts sedan kallt tillsammans med bär och naturella nötter. Jag som verkligen älskar att äta mackor med ett alldeles för tjockt lager leverpastej på morgonen tror att detta kan vara ett bra, och framförallt nyttigare, alternativ. Jag har försökt att äta fil men ger upp efter ett halvt paket, yoghurten för laktosintoleranta har inte heller det största utbudet om man inte vill ha den fullproppad med socker. Ägg, bacon och sånt bös går dessutom bort direkt!
 
Den magiska ingridiensen i denna omtalade blandning är chiafrön. Läste om dem och det verkar ju vara lite av en Guds gåva till människan. Endast två teskedar av dessa frön innehåller mer Omega-3 än en laxfilé, lika mycket kalk som flera glas mjölk och 30% mer antioxidanter än blåbär. Ja men ni hör, hur kan detta inte vara bra?! Overnight oats måste ju vara ett underverk! Detta få vi se imorgon då vi ska smaka första tuggan, återkommer med bild och receptet om det är gott! Håll ut :)
 
Här har ni paketet, kostar ca 30 kr och finns på ICA.
Bild och info kommer från www.risenta.se 
 
.

Jul och nyår 2012/2013

 
Innan det går allt för många veckor så vill jag hinna skriva lite om min jul i år.
 
Åkte hem till Borås morgonen den 23, jobbade dagen innan så därför blev det inte tidigare. Förmiddagen spenderades i ridhuset med Sofie och hennes nya storhäst, pigg liten pålle det där! Efter det var det dags att i lite panik ge sig ner till Knalleland och köpa de sista julklapparna, eller rättare sagt, de flesta julklapparna. Jag tyckte ändå jag varit duktig som kommit på present till alla, enda kruxet var väl att i min planering hade jag inte räknat med att det behövdes inhandlas också.... Same shit, different year, typ... Julgodiset jag och Stefan bakat i lägenheten hade jag förstås också glömt att ta med, så kvällen fick ägnas till att naka nytt, dock endast knäck och en slags saffransfudge med pistage.
 
Julafton var jättemysig, var bara familjen och mormor, det väldigt trevlig ändå! Blir ju lite mer speciellt nu när både jag och koffe flyttat, man träffas ju inte varje dag längre. Vi gjorde alla traditionella saker, jullunch, Kalle Anka, paket, julklappspelet, lite andra spel och så. Det enda vi glömde var ju Svensson Svensson!! Katastrof. Tittade också på Koffes bilder från hans resa i USA. Las Vegas, Grand Canyon, LA och Mexico. Blev så sugen så Linda fick snabbt ett sms dagen efter :P
 
I julklapp fick jag 4 koppar, 4 fat och 8 tallrikar i serien mon amie från Rörstrand, ridhandskar, pengar, två biljetter till RAW i gbg och massa krämer från The Body shop samt en behandling. Otroligt nöjd!
 
Tänker inte gå igenom vad jag gjort varje dag i Borås under dessa två veckor, det kommer fylla hela bloggen. Men lite sammanfattat så har jag passat på att träffa alla kompisar så mycket det har gått. Speciellt kul att träffa alla som pluggar utomlands som man annars inte ser så mycket. Jag, Linda och Jennie har i princip träffats varje dag, goa tjejer! Utöver det har det blivit IB-reunionfika hos Elin, juldagslunch med Arestavs samt lördagen innan nyår burnch hos dem tillsammans med Emelie, Börje och Yo, alldeles för mycket shoppng på MQ's mellandagsrea, nyårsplanering, massa temys med Jennie, ridning, osv osv.
 
Nyårsafton blev riktigt lyckat! Vi var 15 st hemma hos Jennie och åt trerätters och hade skoj. Till förätt blev det toast sakgen följt av Katjapmanis (stavning på det?)-kyckling med ungstekt potatis och till efterrätt min och Stefans triple chocolate pannacotta med recept från Linda! Smarrigt värre! 12-slaget var väl kanske inget att hurra för då regnet öste ner och vinden gjorde det väldigt svårt att tända raketerna. De som vi fick fyr på flög upp i en helt igenmulen himmel... Men men, ett 12-slag är alltid ett 12-slag! Vid 02.30 ranglade vi hemåt efter några. för mig, alldeles för lyckade spelrundor!
 
Börjar med lite bilder från vårat extra nyårsfirande som vi hade lördagen innan nyårsafton. Freddie skulle jobba på måndagen så vi körde en trerätters med utgång med henne lite för tidigt!
 
Luyckad julig bild framför granen ;P
 
Lindas "triple chocolate pannacotta", vi gjorde en likadan till nyårsafton sen, sjukt go!
 
 
 
Och lite nyårsbilder
Först i kön :P
 
Äntligen första nyåret ihop!
 
Lekar!
 
Här har ni en liten bonusbild från långritten vi hade dagen innan nyårsafton. Det regnade från och till lite hela vägen så vi ser ut som dränkta katter allihop, inte så smickrande. Men kul var det. 3,5 timma och 1,6 mil barbacka ger goa benmuskler!
 
 
 
 

Fotboll är livet, fotboll är bäst!

Kommer ni ihåg den gamla dängan från en av Smurfhits-skivorna?
 
Och ja, ungefär halva mitt liv har jag tyckt att rubriken varit helt sann. Under några år var detta min största satsning. Läste en uppdatering på Facebook där en vän skrivit att försäsongsträningen börjat. Detta är nästan det skönaste med att ha lagt skorna på hyllan, denna nedrans försäsong! Minusgrader, frusna och stenhårda grusplaner, snöstorm, svett, plaspåsar i skorna, is i vattenflaskorna och lager på lager men kläder... Ja, låter det inte underbart? Som tur var hade vi bästa laget så för det mesta blev det väldigt roligt när man väl tog sig ner. Dessutom gjorde den goa känslan efteråt verkligen värt det!
 
Det är en sak jag kan sakna med fotbollen, den regelbundna träningen som kom gratis med att man gjorde det man då älskade. Kan ju erkänna att latsidan nu smällt till ordentligt även om jag försöker komma ut och springa lite då och då. Är ju så himla träligt bara, att springa. Det perfekta hade varit att kunna rida 3-4 dagar i veckan, synd att man inte var miljonär som student, det hade suttit fint! Får väl ta och hålla ut med springningen i några år till innan den drömmen kan slå in på riktigt igen!
 
Vet inte riktigt vart jag vill komma med detta inlägget. Kanske att jag just nu skulle behöva den kicken i baken man fick av fotbollen för att kommer ner till träningen, samtidigt som jag inte är så avundsjuk på de som sliter sig igenom försäsongen nu!
 
 
 
 
 
 
 
 

RSS 2.0