Om

Min profilbild

Ida Gunnarsson

Hej och välkommen till min bligg! Jag heter Ida och är 23 år gammal. Bloggar om min vardag som Socionomstudent, sambo och hästentusiast.

Valborg 2012

Klockan är 23.02 och jag är så sjukt jäkla glad!!!!!!


Fredag!!

Fredagsmys med Bagheerisen <3


Ljrk

Lyckades få med mig S på en liten utflykt idag, till hopptävlingarna i Ljungby. Fråga mig inte hur, men med mig är han ;p

Roligaste kommentarer när en skäck kommer in "Titta där är en ko!!", haha humor har han allt ;p


fjorton-fyra-tolv

Det här är så himla sant, ska börja tänka mer på det och lägga energin på dem som verkligen ger grym energi tillbaka!


Torsdagssushi

Kände att det var dags för lite sushi till lunch idag. Kämpar med den här himlans politik-tentan så jag tyckte jag kunde få vara värd det.

Idag känns det ändå som om det släppt lite med plugget. Jag börjar förstå lite vad det handlar om, hoppas jag! Men än är det mycket kvar att lära. Har snart tagit mig igenom alla tre böckerna, målet var att läsa klart den sista idag, men när man tar anteckningar och så under tiden så tar det sin lilla tid, så kanske imorgon ;p

Har lovat att städa idag med, så dags att sätta igång med det nu. S har för stort inflytande på mig, jag känner att det är ett mindre kaos här hemma nu, men hade detta varit förra året hade jag tyckt det var väldigt städat och fint! Men gissar att detta bara är positivt!




Vidrigt!

Ja, jag får väl börja detta inlägget med att erkänna att ja, jag läser en 12-årings blogg lite då och då. Mest för att hon imponerar med allt hon lyckats åstakomma vid en så ung ålder.

Men hur som helst tog en liten pluggpaus nyss och läste då ett långt inlägg skrivet av denna tjej och hittade sedan anledningen på en annan sida där någon skrivt om henne.
Delar av båda inläggen samt kommentarer på det sista ser ni nedan (länkar till inläggen under bilderna).

                                              
http://nellieberntsson.se/                                         http://dayviews.com/hiss-diss/504116906/

Jag tycker det är vidrigt hur tjejer kan sitta och skriva såhär om varanda på internet, små struntsaker som väcker elaka reaktioner från anoyma småtjejer. Kan tillägga att det senare inlägget hade fått 109 kommentarer där jag endast kunde urskilja 2 stycket som sa emot vad författaren skrivt.

Jag vill egentligen inte hänga ut någon eller skylla på varken Nellie eller den andra tjejen här, bara väcka en tanke och hur äckliga saker som pågår på dessa tillsynes oskyldiga bloggar. Man hör ofta hur skolan måste stoppa mobbingen och hur allvarlig den är, och ja, absolut det är den och man ska göra allt för att få bukt med den. Dock tror jag här att skolan ligger 10 år efter, det är kanske inte mobbingen i skolan som är vanligast längre, utan den som sker när man kommer hem. Mobbingen som poppar upp som ett meddelande på facebook, en elak kommentar i sin blogg, ett sms, en uppringing på skype, en bild på instagram, en twitteruppdateing, you name it! Allt sprider sig, och det sprider sig fort, en statusuppdatering på facebook och flera hundra kan läsa det och sedan i sin tur sprida vidare, det går fort att nå tusen-strecket. Jag kan slå vad att 100 av dessa, jag förmodar tjejer, inte hade sagt ett negativt ord om Nellie om inte detta blogginlägget kommit upp. Varför? Jo för att man kan säga sin sak men ändå vara anonym, det är lätt att nedvärdera så länge man inte behöver stå för det.

Sen kan man ju fundera på hur man som mottagere av alla dessa elaka påhopp ska reagera. Varför inte bara kasta det över axeln och stå upp för sin sak? Jag tror dock inte att det är så enkelt, människan är ett flockdjur och lever för att passa in i sin grupp. Så även om påhoppen sker från anonyma människor bakom en skärm så känns det, just för att människan av evolutionen är formad så.

Ja, det jag vill komma till är att jag tycker det är hemskt att små tjjer i 10-15 års åldern placerar sig bakom sina datorskärmar och skriver så här till varandra. Jag tror också att många av föräldrarna är helt ovetandes om hur vanligt detta är och hur lite som kan krävas för att dessa kommentarer ska uppstå. Har du fel tröja på dig så är du liksom nästintill körd, likaså om dina skor skulle vara av fel märke. Det är så ytligt och äckligt alltihopa!
Nej, ta mig tillbaka till Bullerby-tiden där barnen lekte och hade roligt med varandra utan telefoner och datorer, allt verkade vara så mycket enklare då!

Ny frukostcraving!

Röd grapefrukt med lite socker på toppen. Nom nom nom!


The scent of spring

Hela lägenheter doftar av dessa underbara Liljor!


Glad påsk!

Fått påskägg av finaste sambon!


Naaaw

Trött kisse, så himla söt!


Somebody that I used to know

Den där låten är lite svängig faktiskt! Sitter och ska börja plugga nu, EU:s politiska system, woopa!! Kanske inte den mest intressanta kursen, men väldigt bra att lära sig. Ni märker hur jag verkligen försöker hålla humöret uppe här va? Verkar iaf som om vår lärare satt G-gränsen på 50% till denna salstentan, vilket är väldigt snällt då det ska ligga på 60% tror jag. 2/4 rätt svar ska jag väl ändå lyckas kladda ner :P

Tanken var att vi (jag och några i klassen) skulle gått på Titanic 3D ikväll, premiär, men det blev tillslut inte så. Det ska EU-boken vara jäkligt glad för! ;)

Slutsnackat, dags att börja!



Videon är väl inte den bästa, men med över 140 miljoner visningar så har den väl ändå något, I guess.

Snabbvisit

Jag har haft bästa helgen, och än är den inte slut! Är hemma i Borås på en snabbvisit söndag-måndag. Är man fortfarande skriven här så finns det vissa saker som måste uträttas här också. Åkte iaf med världens finaste vänner hem till Borås i eftermiddags och har varit här den dess. Hämtat föräldrarna i stan efter en tysklandsresa och välkomnat bror hem efter hans Amerikavistelse! Vädret har varit minst sagt skiftande idag, började med soligt och fint, regnade/snöade, blev sol igen ända tills det blev kolsvart och snön kom på riktigt. Nu är backen täckt av snö igen, inte riktigt det man förväntade sig. Borås överraskar!

Tog denna bilden när vi var på väg hem från stan vid 20-tiden. Det hade varit blå himmeln och ljust hela vägen in till kungsbron innan knalleland. Då möts vi av detta. Helt galet sjukt!! Ni ser den ljusa himlen på vänster sida, så fortsätter himlen på den sidan. Åt Sjöbohållet ser det ut som om helvetet öppnat sig....

https://cdn1.cdnme.se/cdn/7-2/1393587/images/2012/pic_196553629.jpg" class="image">


RSS 2.0