Om

Min profilbild

Ida Gunnarsson

Hej och välkommen till min bligg! Jag heter Ida och är 23 år gammal. Bloggar om min vardag som Socionomstudent, sambo och hästentusiast.

Dag 1

Resan upp igår gick jättebra, det tog lite över 13 timmar att ta sig till Ballina (ligger lite söder om Byron Bay) med först tåg och sedan buss. Det är ganska skönt att resa så länge ensam, jag tycker om det, till och med flygresan ner hit till Australien på 28 timmar gillade jag. Hur som helst,jag hade en jättetrevlig busschafför den sista biten till Balllina, han tom väntade på busshållplatsen tills Candy (min host) kom och hämtade mig, för säkerhetsskull sa han!
Vi åkte hem hit och Candy visade mig mitt rum, vilket egentligen är som ett eget litet hus med 2 sängar, dusch, tv, dvd, litet kök hur bra som helst. Dock ser jag just nu att det hänger en svart spindel ovanför min säng och dinglar, vet inte om jag ska ta fram ficklampan för att försöka se om det är en giftig eller bara låta den vara och hoppas på att den inte faller ner på mig när jag sover. Trots allt så skulle jag ju ändå inte veta om den var farlig eller inte om det inte är en redback...
Iaf, dagen idag har varit jättebra. Det var lite läskigt att vakna upp här och inse att man är ute på landet med en familj man inte alls känner och utan att ha en aning om hur dagen ska se ut. Detta ordnade sig dock ganska bra och framåt lunch kändes allt mycket bättre. Under dagen så flyttade vi en del hästar till en annan hage, jag sopade inne i stallet och sedan så drog vi paddocken. Eftermiddagen var väldigt lugn, jag tittade på när de andra red och sedan gav Candy mig en lektion i Natural horsemanship, det är såå intressant!! Kom precis tillbaka till mitt lilla hus från en riktig familjemiddag (vi var 10 pers), den var jättetrevlig och det känns som om jag har varit här mycket längre än en dag!
Jag fick en sovmorgon i morses vilket var skönt, men imorgon ska vi mata hästarna 06.45 så det börjar bli dags att sova.

Godnatt!


Drömmar....

Inatt drömde jag att Oboy och Bagheera hade dött under tiden jag var i Australien... Jag kom hem och möttes av två helt andra katter, en av dem var väldigt söt men Oboy och Bagheera var inte där... Frågade mamma och hon sa att de hade dött under tiden jag var borta. Ångrade så att jag inte hade kelat med dem en extra gång innan jag åkte. Mina fina katter.

Mamma, pappa och Koffe, allt är bra med katterna va???


Off to Byron Bay

Imorgon kl 06.29 tar jag tåget härifrån till Byron Bay, önska mig lycka till!

Godnatt :)

Packa...

Har börjat packa nu, det är verkligen det kiligaste som finns... Förutom att packa upp då förstås. Har fått ner alla kläder nu iallafall, det som är kvar är alla hårda saker som laddare, nececcär, skor mm. Det finns dock två positiva saker med att packa här. Ett, det är sommar överallt så man behöver inte ha med massa tjocka kläder som tar extra stor plats. Två, jag har inte så mycket saker och kläder att välja mellan här. Jag lyckades få med mig allt i en ryggsäck till Australien så då borde jag ju lyckas packa för några veckor i Byron Bay i samma väska. Jag längtar till den dagendet är dags att packa för hemresan till Sverige, jag längtar inte efter att få åka hem utan att få slänga alla gamla kläder!! Just nu har jag en garderob som jag hatar, det är väldigt få kläder i den som jag känner att jag vill använda, de flesta är slitna och inte alls särskilt vackra längre. De får hänga med tills vi kommer tillbaka från Fiji sen kommer nog det mesta av det få stanna i Australien, det ska bli såå skönt!

Behöver köpa ett par slitna jeans att rida i innan jag åker. Jag spräckte ju mina förra veckan på jillaroo skolan... Klippte av dem till ett par shorts men de är alldeles för korta för att få användas ;)

Åter till packningen nu...

I don't know where I'm going, but I sure know where I've been

Då var det dags att packa om väskan igen. Har precis avslutat ett samtal med en wwoofing host uppe i Byron Bay så dit beger jag mig på lördag morgon. Är lite nervös just nu, men med tanken på att man ska åka 13 timmar "hemifrån" hem till någon som man aldrig träffat och där den enda kontakten man haft har varit några mail och ett telefonsamtal på max två minuter så kan man inte bli annat än lite nervös. Att man dessutom ska göra detta helt själv blir man ju inte direkt lugnare av. Jag tror detta är ganska bra för mig, att göra något som jag för några månader inte ens skulle komma på tanken att göra tror jag stärker en en hel del. Det kan nog vara bra att chansa lite och göra ngt som man blir lite nervös av, haha!
Min host verkar iallafall hur trevlig som helst så jag tror att detta kommer bli bra och väldigt lärorikt, speciellt då hon har en massa hästar, använder sig av natural horsemanship och är både författare och fotograf, precis allt det jag tycker om! Det här ska bli kul!

Förresten, igår spelade jag första matchen med mammalaget, Mana United heter vi, Mama United tycker jag dock skulle passa bättre ;) Matchen blev 1-1 och jag gjorde målet, men utöver det så var jag ganska kass, tror jag kommer bli kickad från gif när jag kommer hem ;) Det är iaf jättekul att spela med dem, men det vet ni väl vid det här laget.

Nej, om jag skulle ta och boka den där tågbiljetten så det blir gjort, kan nog vara bra. Vet inte hur länge jag kommer stanna uppe i Byron Bay, vi har sagt att vi ska börja med 1-2 veckor och så får vi se hur det fungerar.

Ha en bra dag allihopa.

Leconfield

Igår kom jag hem till Sydney igen efter 5 galet roliga dagar på Leconfield's jackaroo jillaroo school! Har lärt mig en massa om natrual horsemanship som var hur intressant som helst, ska aldrig rida på någon ridskola som inte använder natural horsemanship igen. Vet inte vad den rätta översättningen till svenska är, men det är lite som westernridning tror jag.
Vi hann med väldigt mycket under dessa dagarna, här kommer en lista;
- Red mycket i den helt fantastiska naturen
- Klippte får
- Slaktade, flådde, styckade och åt ett får
- Lärde oss en del om att sko hästar
- Natural horsemanship lektioner
- Kastade lasso
- Drev boskap (kor och får)
- Lärde oss ´whip cracking´
- Märkte boskap
- Högg träd för att sedan använda till stängsel
- Kastrerade tjurar och fick sedan smaka på testiklarna, det var en ny matupplevelse. Gott, smakade som bacon och bläckfisk men man ville inte äta mycket när man visste vad det var...
- Badade med hästarna
- Sov under stjärnorna
- Åt frukost och middag tittandes ut över ängarna där kängruna hoppade
- Hade barrel race tävlingar
- Brottades med kor, cow wresling
 
Träffade många nya roliga människor, några av dem åkte ner hit till Sydney också så dem ska jag definitivt träffa igen. Det är konstigt att var tillbaka i Sydney nu, det känns inte rikigt som att man varit på skolan, känns som en dröm man haft för längesedan. Emma (en av de jag träffade under veckan) sa att det var en bra känsla för det betydde att man levde i nuet, så det är kanske det jag lyckas med att göra nu isf är ju det bra.

Här kommer ett bildspel från veckan, kanske ska varna er lite för vissa av dem, alla är inte bilder på fina galopperande hästar, men vill ändå visa er dem för att ni ska få se vad vi gjort!

Nu har jag äntligen fått det att fungera! Lyckades förminska det från 1.33 gb till ca 40 mb :)


 

16 januari

Ikväll har det varit en massa av Tonys kompisar här. Jag och Karin gjorde massa sallader och sedan beställde vi pizzor. Till efterätt bakade jag en Banoffiepaj, jag visste inte att den hade ett namn och var ganska välkänd. För mig är det den underbart goda pajen som Helen gjorde till Josefins konfirmation! Min blev nästan llika god som din ;)

Imorgon är det dags för mig att ge mig av till jillaroo/jackaroo skolan, det ska bli väldigt spännande det här, ser fram emot det! Jag kommer inte ha med mig datorn så ni får inte veta något innan jag är hemma. Förmodligen kommer inte min telefon fungera heller då Telstra är det enda som funkar i bushen och det har jag inte. Kommer vara heelt isolerad, haha! Jag är tillbaka i Sydney den 23 jan så håll ut!!

Jag är ganska trött nu, ska kolla på det allra sista avsnittet av Sex and the city innan jag somanar, är nyfiken på hur de ska avsluta allt. Kul att det snart kommer en ny film så man har något mer att se fram emot nu när serien är slut.


Någonstans i ingenstans på The great ocena road!

Hej igen!

Det har blivit några dagar hemma nu, så långt bort från solen som möjligt. Jag känner min som en orm då mitt ansikte börjat flaga ganska mycket, resten av kroppen har än så länge fått behålla huden, knock on wood.... Just nu är jag glad, mina planer för våren ser ut att klaffa som jag vill och jag och Jennie har planerat en del inför mars, april, maj idag. Vi har letat wwoofing ställen nu under kvällen och det är så roligt att leta runt bland olika familjer för att hitta ett ställe som skulle kunna passa oss :) Vi har skickat iväg en del förfrågningar för att vara ute i tid och kanske få komma till de ställerna vi vill.

I tisdags lagade jag mat (detta är mest för Börje om jag läser min blogg), jag gjorde hasselbackspotatis med köttgryta! Börje, de blev faktiskt nästan lika goda som dina du bruakar (brukade?) göra! När jag kommer hem till Sverige så ska jag komma hem till dig och Emelie och äta din mat varesig ni vill eller inte ;) Jag beställer pannkakor till att börja med ;)

Igår såg jag och Karin filmen Candy med Heath Ledger, en väldigt fängslande film men hemsk. Det är svårt att tänka sig att människor kan hamna i ett sånt liv och man hoppas att de kan få hjälp att ta sig ur denna onda cirkel...

Tror jag ska ta och gå och lägga mig nu, börjar kanske bli dags.

Förresten, vi skulle spelat vår första fotbollsmatch igår, vi kom dit och värmde upp med sedan kom världens åskskur så matchen fick tyvärr ställas in... Det var synd för jag var verkligen sugen på att spela. De flesta av mammorna har aldrig spelat innan så ni kan ju räkna ut nivån på spelet men de är så himla sköna allihopa så det är så roligt! Det blir kanske någon träning i helgen, jag hoppas att de lägger den på fredag eller lördag så jag kan vara med :)

Nu, godnatt!


Surf helg

Eller helg och helg, det blev söndag och måndag.

Gårdagen började på sämsta tänkbara sätt. Klockan ringde 05.15 och jag hade planerat att snooza i 15 min, trycker på fel knapp och helt plötsligt är klockan 06.12, jag skulle gå 06.30. Springer runt i huset och fixar iordning allt som tur var var ingen hemma så behövde inte oroa mig för att väcka någon. 06.38 är jag påväg. Jag skulle alltså möra tjejerna 07.35 inne i stan, bussen till det ställe vi skulle surfa på (Narrabeen, eller ngt sånt) skulle gå 07.47. Går med ganska högt tempo mot tågstationen, när jag gått en ganska bra bit inser jag att jag glömt att både skriva ut och ta med bokningen till surfingen. Jag springer tillbaka. Skriver ut den och halvspringer till stationen. Är där 07.07. Tåget kommer inte, jag väntar och väntar, strax efter 07.30 rullar det in och jag har insett att jag kommer missa både tiden då vi ska mötas och bussen. Svordom. Vera ringer och säger att bussen 07.47 inte går, inte heller den som skulle gå en halvtimma senare (busstiderna här är under all kritik, man kan inte lita på något!), om jag skyndar mig så skulle vi hinna med 08.01 bussen. Jag springer från tåget till bussen och hinner precis. TUR! Ringer surfingstället och får reda på att det är väldigt små vågor, och väl framme säger killen att det inte är rättvist mot oss att vi ska betala när vågorna är näst intilll obefintliga. Han låter oss istället låna varsin bräda och visar lite av grunderna, sedan får vi surfa själva i 1,5 timma! Svinkul :) Han sa också att vi får komma tillbaka imorgon (läs idag) och ha vår lektion då isället. Lite tur i oturen där. Efter vi surfat klart la vi oss på stranden ca en timma innan vi gick och fikade. De andra ville sedan gå en promenad på stranden men jag kände att jag nog hade bränt mig en del så jag väntade i skuggan på dem innan vi tog bussen hem igen. Det var bra att jag inte följde med dem på deras promenad för hjälp vad bränd jag var när jag kom hem, man ska verkligen inte surfa i bara bikini. Dumt...

Idag gick allt lite bättre, kom upp i tid och smörjde in mig ordentligt innan jag åkte. Var inne i stan strax innan 8. Vi tog bussen till ett ställe någon kilometer ovanför där vi var igår och mötte upp instruktörerna och de andra som skulle surfa på stranden. Jag hade bestämt mig för att ingen, verkligen ingen sol skulle få nå min hud idag, så jag drog på mig en långärmad våtdräkt och kletade in solkräm i ansiktet, på händerna och på fötterna. Sedan körde vi. Vågorna var mycket högre idag och man fick verkligen kämpa för att komma ut. Det är verkligen så mycket svårare än vad det ser ut, får ha det som ursäkt när jag nu säger att jag inte kom upp på fötter på den där brädan ;) Lektionen höll på i 2 timmar och efter det gick vi och åt innan vi tog bussen upp till Palm Beach. Det hade mulnat på ganska bra under tiden vi surfat men vi la oss på stranden ändå när vi kom fram. Jag höll hårt på mitt löfte och behöll shorts och t-shirt på, benen täckte jag med en handduk och ansiktet med en t-shirt. Sedan somnade jag nog till en stund där under. Innan vi åkte bussen hem igen tog vi en liten promenad ut på klipporna för att försöka hitta en annan strand, men det gjorde vi inte.

Så nu sitter jag här i min säng med ett ansikte som kokar, kroppen är mycket bättre idag och klarade sig helt undan sol, ansiktet var det tyvärr väldigt svårt att skydda så det är tillbaka till samma färg som igårkväll... Imorgon ska jag hålla mig inne hela dagen! Det var kul att prova att surfa på riktigt, men ska jag vara helt ärlig så tror jag inte riktigt det än något för mig. Tacka vet jag snowboarden och wakeboarden där hemma!

Godnatt

Burn m..........r Burn!

Jag har bränt mig, and it's really, really bad....

Varmt

Enligt iGoogle ska det nu vara 34 grader här och -17 hos er i Sverige. Tvivlar på att Sydneys temperatur stämmer, tror det är närmare 40 grader, det är HETT ute! Två exempel. För ett par timmar sedan öppnade jag dörren till bakgården, lät den stå öppen medan jag gick till mitt rum och tog på mig bikinin. När jag sedan gick genom huset tillbaka till bakdörren kände jag hur temperaturen inomhus sakta steg ju närmare dörren man kom. Inomhustemperaturen i det rummet precis vid dörren hade under dessa få minuter säkert stigit med 10 grader! Fick någon timma senare för mig att jag skulle sola lite. La ut handduken fint på stentrappan och la mig där. Händer, armar och fötter kunde omöjligt flyttas utanför handduken då de brändes sönder. Jag som annars gillar att ligga i solen klarade ungefär 15 minuter (och då hade jag tom hunnit vända mig!). Mamma du hade förmodligen klarat 20, pappa du hade inte gått ut idag ;)

Godmorgon allihopa, ha en bra dag!

sextio grader

Appropå inlägget innan. Koffe hade -29 grader i kläppen när han var där förra veckan, Jennie har -33 nu i Vemdalen. Här är en normal temperatur på 25-30 grader. Tänkt att det skiljer runt 60 grader mellan platserna vi befinner oss på! Galet!

Min bror

Har precis avslutat en lång msn konveration med min bror. Vi har bla. disskuterat årets skidmode (eller för mig, nästa års skidmode). Har har köpt det mesta nytt inför iår, jacka, byxor, hjälm, googles och pjäxor och jag älskar kombinationen på jackan och byxorna, gillar att han har valt att ha kläder som de flesta andra inte har! Cool stil. Vi kom också fram till att det var dags för mig att ta tag i min skid/snowboaard outfit, jag har haft samma sedan i 9an (6 år nästa vinter) så det är verkligen dags att byta. Har varit trött på den de senaste 3 åren. Det svåra är bara att hitta något man vill ha... Koffe har lovat att jag ska få prova hans "gamla" skidbyxor, de är bruna och hur snygga som helst, hoppas bara inte de är för baggy... Koffe är ju liiite längre än mig.
Kanske är lite tidigt att börja fundera på detta med tanke på att det är två somrar och en höst kvar för mig innan nästa vinter, men man blir allt lite sugen!



Koffe i ny skidoutfit



Han visade pistkartan till ett av systemen i Österrike dit han åker om några veckor, man blir allt lite sugen!

Fotboll är livet, fotboll är bäst!

Då var det gjort, jag har spelat fotboll i Australien! Att det var med ett gäng mammor i 30 till 40 års åldern som aldrig hade spelat innan gjorde inte så mycket, för roligt var det! Tror nog jag saknar fotbollen lite, inte alls lika mycket som jag trodde jag skulle göra, men lite iallafall ;) Det jag dock Vet att jag saknade var mina kära fotbollsskor... Då mamma åkte för 1½ vecka sedan skickade jag med dem med henne eftersom jag inte trodde att jag skulle använda dem, surt, jag hade velat ha dem nu! Tog Karins gamla joggingskor, alternativet var mina joggingskor vilket inte skulle funka så bra. Karins passade perfekt, men jag retar mig på att jag bad mamma ta med mina fotbollsskor hem...
Nästa onsdag ska vi spela match, en träning idag och i fortsättningen är det bara matcher. Det här ska bli kul!

Godnatt på er!

Mitt 2009

Mitt år snabbt summerat, tänkte att jag skulle skriva en lite mer ingående årsresumé senare. Mest för min egen skull för att det är roligt att gå tillbaka och titta.

1. Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut?
Massor, bla. åkte jag hit till Australien och USA
2. Höll du några av dina nyårslöften? Jag tror inte att jag hade några nyårslöften inför 2009. Kanske att träna mer och äta nyttigare men det går ju som det brukar med sånt.
3. Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år? Japp
4. Dog någon som stod dig nära? Ja, tyvärr... :(
5. Vilka länder besökte du? USA, Belgien, Förenade arbemiraten och Australien
6. Är det något du saknat år 2009 som du vill ha år 2010? En svensk jul och snö! ;)
7. Vilket datum från år 2009 kommer du alltid att minnas? 24 sep kanske, dagen då jag åkte hit.
8. Vad var din största framgång 2009? Det måste vara att jag slet mig från Sverige och åkte hit till Australien. Och att jag kom så långt som till sluttesterna inför polishögskolan, det trodde jag ALDRIG att jag skulle!
9. Största misstaget? Kanske att jag inte hittade på mer på helgerna i somras
10. Har du varit sjuk eller skadat dig? Har varit ovanligt frisk detta året, peppar peppar. Knät har krånglat men det var ju 1,5 år sedan jag skadade det så det räknas väl inte till 2009.
11. Bästa köpet? Alla resor, min laptop och skorna i New York som Elin älskar!
12. Vad spenderade du mest pengar på? Resor helt klart!
13. Gjorde någonting dig riktigt glad? Mycket
14. Vilka sånger kommer alltid att påminna dig om 2009? Oj, right round - midsommar, when love takes over och love game från polistesterna i gbg. Day and night, tonights gonna be a good night (heter den så)  från Sydney. Ey oh Technology från storstädet på Fristad. To love you more av Celine Dion för att det förmodligen är den låten jag lyssnat på mest iår.
15. Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år? Det vet jag inte.
16. Vad önskar du att du gjort mer? Just nu att ha umgåtts mer med vänner och familj hemma, men det är förmodligen bara för att jag saknar dem.
17. Vad önskar du att du gjort mindre? Ingen aning
18. Hur tillbringar du julen? Hos Karins familj i Sydney tillsammans med mamma :)
19. Blev du kär i år? Nej
20. Favoritprogram på TV? Har under den sista månaden fastnat framför Sex and the city, annars är det Vänner och McLeod's som vanligt. Och just det ja, Made in Sweden var grymt med! Såg att de börjar sända en ny säsong den 14 jan, det får jag inte missa.
21. Bästa boken du läste i år? DaVinci koden av Dan Brown
22. Största musikaliska upptäckten? Dolly Parton
24. Något du önskade dig och fick när du fyllde år? Ja, min fina ring av min lillebror :)
25. Något du önskade dig men inte fick? Säkert, men det kommer jag inte ihåg nu så det var nog inget viktigt.
26. Vad gjorde du på din födelsedag 2009? Jag fyllde 20 och firade den dagen med mamma på Ullared, haha! Udda men kul. Ett par veckor senare hade jag och Evve 20 årsfest med maskeradtema, det var roligt! 
27. Finns det någonting som skulle gjort ditt år ännu bättre? Oj, ja det finns alltid saker att förbättra men överlag var det ett väldigt roligt år med roliga resor!
28. Hur skulle du beskriva din stil år 2009? Klänning, förändrad
29. Vad fick dig att må bra? Vänner, familj och förändringar
30. Vem saknade du? Alla som betyder något för mig i Sverige och som inte är i Australien
31. De bästa nya människorna du träffade? Uppskattar alla!






















Denna blev ju helt klart årets bild 2009!


En regnig dag på stranden...

Igår var jag, Vera och Michaela sugna på att åka till stranden. Tyvärr var det ganska mulet på morgonen men fortfarande väldigt varmt, runt 30 grader. Vid 12 bestämde vi oss iallafall för att åka och mötas på Bondi vid ett. När jag kommit in till stan med tåget blir himlen svart och det börjar ösregna, lyckat. Det roliga var att man åker igenom en ganska lång tunnel mitt inne i stan och innan vi kom in i den var det solig, när vi kom ut ur den spöregnade det, alla strandklädda människor i vagnen (ungefär 90% av passagerarna) utbrast då i ett gemensamt 'åhhh'.... Då det fortfarande regnade när jag kom och mötte upp dem i Bondi Junction bestämde vi oss för att ta en lite tur inne på Westfield's (ett enormt shoppingcenter), vi gick runt där ca en timma innan vi hoppade på bussen ner till stranden. Väl där klarnade det upp ganska bra och vi lyckades få en del sol. Det blev några timmar på stranden innan dessa moln kom och vi kände att det var dags att åka hem.

Det var så kul för innan jag tog denna bilden (ovan) petade Vera på mig och sa "look!", samtidigt som hon pekade upp mot himlen. Jag som låg på mage vred huvudet lite och svarade "Nice, blue sky!", "No there" sa hon och pekade lite mer mot höger och där var de, dessa gigantiska moln!

 


New Years Eve

Det blev en trevlig nyårsafton, svettig men kul! Ute var det ganska mulet men oehört varmt, säkert runt 28 grader och fuktigt, har aldrig svettats så mycket på väg till en nyårsfest! Kvällen spenderades i Vera och Michaelas lägenhet tillsammans med deras 4 brasilianska hyresvärdar. Vi åt, drack vin och hade kul. Vid 10 tiden gick vi ut för att hitta en bra plats att se fyrverkerierna ifrån, här delades vi upp lite och det slutade med att jag och Vera själva gick till en park en bit ifrån deras lägenhet. Från denna park hade vi jättebra utsikt över hamnen och kunde se fyrverekrierna från både Harbour bridge och Darling harbour plus 2-3 ställen till, kanonfint! Har hört att det är förbjudet att skjuta egna raketer här (förmodligen för den stora brandrisken) så här kör de på stora gemensamma istället. Det blev inget Bondi beach efter tolvslaget för vi båda var ganska trötta så vi gick hem istället, det var väl ganska tur för att komma in på den festivalen i Bondi skulle ha kostat oss aud $140 var, vilket är 910 svenska kronor, helt sjukt!

Här är ett litet videoklipp från tolvslaget, extremt dåligt filmat med kunde inte ta några kort då jag inte hade med mig min kamera. I mitten med mest rök är fyrverkerierna från Harbour bridge (vid operahuset), till höger om dem är fyrverkeriet i Darling harbour och till vänster om Harbour bridge är 2-3 andra fyrverkerier. Mellan oss och alla fyrverkerier flyter Paramattariver, vackert!


RSS 2.0