Om

Min profilbild

Ida Gunnarsson

Hej och välkommen till min bligg! Jag heter Ida och är 23 år gammal. Bloggar om min vardag som Socionomstudent, sambo och hästentusiast.

Blue Mountains

Imorgon bär det av till Blue Mountains över helgen där jag, Karin, Erik och Karin ska vandra. Ser fram emot detta, ska bli roligt att se den vackra naturen och tälta på någon udda campingplats! Erik och Karin kom igårkväll förresten (Erik är Karins lillebror, min kusin och Karin är hans flickvän) så idag har vi gått runt lite på stan, tagit en promenad i botaniska trädgården och såklart sett operahuset! Detta blev den sjätte gången jag gick dit med någon som inte sett det tidigare, med det är roligt och jag kommer att vara expert på det där huset när mamma och Jennie kommer!

Har nu synkat över lite ny musik från hårddisken till iPoden så vi kan ha lite musik på kvällarna på campingen :) Och jag vill bara tacka Elin för all musik, grymt bra att ha nu (och jag hittade tom lite Celine Dion!)!

Dags att sova, big day tomorrow!

Godnatt

28 oktober

Såhär fina är träden när jag går hem från Summer Hill ;)

Och så ett par bilder från stan



Det är finar än vad det ser ut att vara, är som små vattenfall i mitten på andra sidan vägen



En mysig shoppinghall inne i Sydney

 


27 oktober, tisdag

Mina uppdateringar är under all kritik just nu...
Blir ett snabbt inlägg nu för jag måste sova. Ville bara berätta att jag och Jennica var inne i operahuset i söndags! Tro inte att vi var så kulturella att vi gick på någon opera eller så, nej, det var öppet hus med gratis inträde. Inte fel det heller. Tyvärr måste jag tala om att insidan var ganska tråkig, allt bestod av grå betong och brunt trä... Då är insidan av göteborgsoperan mycket vackrare! Dock kanske vi inte fick bästa intrycket av den då det myllrade med turister med kameran i högsta hugg runt en. Ganska jobbigt tillslut. Det blir kanske ett besök där med mamma i jul och ska då ge den en chans till, och då att få visa sig från sin äkta sida.

Jennica har igen alla bilderna då jag inte kände för att konka med mig systemkameran runt. Ska tjata lite på henne imorgon så jag får dem.

godnatt


En vecka senare, här är bilderna


Detta var en av de finare delarna i Operahuset

En utav scenerna. Säger man så, scenerna?


'Cause these words are my diary screaming out aloud

Ikväll har vi tittat på The Curious Case of Benjamin Button medan regnet öst ned utanför fönstret. Den filmen får en att tänka, fundera på livet och vad man ska göra med det. Det är svårt. Jag är 20 år och framför mig finns ingenting, efter nästa sommar är allt tomt. Jag måste hittat något att fylla den tomheten med.

Ibland vill man skriva inlägg i bloggen som inte alltid är passande, jag känner att detta kan bli ett sådant. Jag skriver inte här bara för att uppdatera er om vad som händer här nere, utan också för min egen skull, för att jag ska kunna gå tillbaka och läsa. Därför tänker jag skriva detta inlägg, det passar in, jag vill inte skryta, bara få ur min den tanken jag har just nu.

20 år har gått, 7 542 dagar har jag levt ett liv som hitills varit precis som jag velat, det har gått enligt de planer jag haft utan några större komplikationer. Vuxit upp i en underbar familj, haft vänner jag vet jag alltid kommer ha kvar, varit frisk, gått en av de tuffaste gymnasielinjerna man kan gå och klarat det bra, haft ett långt förhållande med en jättesnäll kille, haft jobb hela tiden när jag behövt, allt, allt. Ville jobba ett år efter gymnasiet och sedan kanske resa (helst till New York och Australien), fick jobb under hela året direkt efter jag slutat och åkte ett år senare till Usa, en månad efter Usa landade jag i Australien, Sydney. Allt flyter på så himla enkelt, är det för att det blir vad man gör det till eller för att jag har tur? Ibland väntar jag nästan på att livet ska ta en tvärvändning och krossa mig totalt, låter väldigt drasktiskt men ibland känns det som om det är för enkelt. Jag klagar inte, verkligen inte alls, jag tycker om det.

310 dagar framåt jag har just nu planerat, vad händer sedan? Nästa höst? Där slutar vetskapen om min framtid och ovissheten tar över. Det är spännande ibland, ibland mindre spännande. Efter att ha sett denna filmen och fått känslan av att man alltid ska försöka få ut det mesta av livet så känns det mindre spännande, pressen är större. Än så länge har mitt liv varit fantastiskt, jag ångrar ingenting och vill försöka ha samma känsla när jag (om jag) fyller 30, 40, 50... år. Dock är det svårt när jag inte har en aning om vad jag vill göra om ett år, fram till nu har det alltid funnits ett mål, eller iallafall en idé, nu är jag lite osäker.
Vet att jag skrev ett liknande inlägg i min gamla blogg för ungefär ett år sedan. Det gick ju bra tillslut så jag hoppas att jag har en plan till nästa höst med, känns som om det är dags att börja bestämma sig för vad man vill göra de kommande åren.

Eller så gör jag inte det utan lever i nuet ett tag till,
väntar lite,
bara en liten stund till.

Godnatt

Kreativitet och fest

Har känt mig så inspererad till att skriva och pyssla hela dagen idag. Har varit på K-mark och köpt en scrapbook, lite fina papper, pennor och lim så har kommit igång lite. Nu behöver jag bara skriva ut lite bilder med. Har velat scrapbooka länge men det har aldrig blivit av, ska ta tag i detta nu.

Gårdagen var väldigt rolig, var ute tillsammans med Jennica, Michaela och Vera. Efter att ha fått lite pikar från Tony och Karin om att jag är ute för sällan (jag håller med dem) så kände jag att det var dags igen! Började på Kings Cross denna gången med, åt en god $5 pizza (35kr) på ett fint ställe innan vi gick vidare till en pub med liveband. Träffade några killar från Queensland som hängde med oss resten av kvällen, kul! Gick till några fler ställen innan vi tog en taxi in till central station och ett ställe där. Drack något som hette Snakebite, öl med hallonsmak, gillar inte öl men det var faktiskt gott! Kvällen slutade hemma hos två killar i Darling Harbour, de var jätte trevliga och bjöd på mat och vin (har aldrig sett ett hem med så mycket vinflaskor!). Det var min kväll i korthet, hoppas eran fredagkväll var lika kul!

Kvällens lärdom blev, låt aldrig alla dina vänner åka iväg i en taxi utan dig, med din mobiltelefon med sig utan att du kan ett enda telefonnummer till dem, eller vet vad stället de skulle till hette...
Du kan vara lugn mamma, det gick bra tillslut.

Klockan är nu 02.00 och jag ska sova.
Godnatt


I will run until my feet no longer run no more...

Min iPod gjorde ett sånt där typiskt iPodlagg imorses när jag skulle ut och springa, fick klara mig utan musik. Tråkigt men det gick det med. Tack Emelie för att du betällde det där iPod armbandet till mig, det funkar hur bra som helst och underlättar en hel den!
Fick lite dåligt samvete när jag läste Ewes kommentar i förra inlägget, hoppas att du mår bättre idag och att lägenheten värmts upp lite... Idag ska jag inte till stranden iallafall.

Vet inte rikigt vad ajg ska skriva, det blir nog ett ganska osammanhängande inlägg. Igår tog jag med Elin och Sigrid till Australian Museum, det var lite kul att gå där även om det inte var i närheten av American museum of natural history i Washington DC.

Ska snart äta lunch och sedan ta med Sigrid ut i parken en stund. Ikväll ska vi förhoppningsvis gå ut, fick med mig Vera och Mikaela så hoppas på att de fortfarande är sugna.

Hoppas allt är bra med er och tack för alla kommentarer ni lämnat, älskar att läsa dem!

Det blev en dag på stranden...

... tillslut iallafall!

Dagen idag var ganska lik den igår, gick upp och sprang en runda på morgonen, när jag kom hem hade Karin bakat scones som vi åt medans jag väntade på att Jennica skulle ringa. Mitt i detta så rymmer marsvinen från sin inhängnad utan att vi märker det och Karin kommer inspringande i panik och ropar på hjälp! Med lite sammarbete lyckas vi få in marsvinen och allt är lugnt igen.
Jag lyckas övertala Jennica att vi ska åka till stranden även om hon var lite tveksam till en början, men med 30 gradig värme ute tycker jag inte att man kan göra mycket annat! Vid 1 beger vi oss iväg mot Bondi Beach och badet i havet var underbart svalkande! Tyvärr var vågorna inte lika höga som igår. Gjorde det man gör på en strand, solar, badar, läser, pratar, kollar på alla snygga killar (det finns en heel del!) och fikar, me like! Åkte hem igen vid 6 då solen började gå ner och det blev lite svalare, åkte in till stan för att kolla vad Svenska kyrkan sålde, de har öppet varje onsdag och har ett litet café där de säljer svenskt godis och fika. Köpte ingenting då jag försöker vara lite nyttig och inte äta massa saker med socker i. Tog sedan bussen hem, gillar verkligen inte Sydneys lokaltrafik, bussana går och kommer när de vill, de spelar ingen roll om de åker för tidigt eller om de kommer för sent...

Nu är jag iallafall hemma igen och är ganska trött, jag är lite klen, jag vet...



Drinking Coconut, vi vet fortfarande inte rikigt vad det är...



Jag bjuder på denna....




Solen började gå ner

 


Bondi Beach

För att kompensera gårdagens ganska tråkiga inlägg, så ska ni idag få läsa något väldigt trevlig. Låt mig presentera;

Min dag på Bondi Beach!


Väder - Strålande sol och klarblå himmel, har inte sett ett moln på hela dagen.

Temperatur - Vädret sa 26 grader och det var det minst!

Sällskap - Karin, Sigrid, Elin och Elin's kompis


Skulle åkt vid 8.20 i morses men kom inte iväg förrän närmare 9. Gick och hämtade Elins kompis och begav oss sedan mot Bondi Beach, det går ganska lätt att ta sig dit med tåg och buss men det tar sin lilla tid. Väl framme insåg jag fort att den tiden vi spenderade för att åka dit var helt klart värt mödan. Stranden var vit, himlen klarblå, solen sken och de höga vågorna bröts och skapade vita ränder i det klarblå vattnet. Vi letade upp en plats på straden och riggade upp det nyinköpta Roxy parasollet, dock skulle det snart visa sig att man fick gräva väldigt djupt för att få det att inte blåsa iväg. Min längtan efter sol och bad efter den ganska dåliga svenska sommaren är hyfsat stor nu så jag la mig på min handduk och solade. Att sola i närheten av barn är dock inte det bästa, man bli ganska nedskvätt av sand men det får man ta. Att få ligga på en strand med solen i ögonen var underbart, jag låg och bara njöt, somnade nästan till ett tag. Enda gången jag gjort detta hemma i Sverige i år var mina och mammas dagar i Halmstad vilket inte heller var helt fel!
Hur som helst, 20 minuter innan vi skulle gå hem hade jag fortfarande inte badat, illa, men vattnet var så väldigt kallt. Trodde jag. Med 10 minuter kvar var jag bara tvungen, jag gick i. Vattnet var jättehärligt och inte alls så kallt som jag väntat mig, det var säkert 22 grader. Vågorna var runt 2 meter höga och detta var bland det roligaste badet jag någonsin gjort, även om jag var själv. Jennie, du hade fullkomligt ÄLSKAT det! Tänkte på dig när jag flög runt där bland vågorna, det är galet vilken kraft de har. Mamma jag fick känna på lite av den känslan du berättat om när du hamnade under en våg. Min var säkert inte hälften så hög som din men den drog verkligen med en och utan att kunna kämpa emot kraften gjorde jag 2 volter under vattnet, det var lite läskigt...
Vet inte rikigt vilken tid vi åkte därifrån men vi var hemma vid 5 igen, lagade pumpasoppa (den är jättegod) och åt, sedan satte jag mig här. Tror det bli en ganska tidig kväll ikväll, man blir trött av så mycket sol och bad, stackars lilla mig ;)


Bondi Beach



Våran lilla plats i solen


Tog denna mest för att visa de höga vågorna och den klarblå himlen!






En cool surfar buss!



Och så kom då tillslut baksidan med solning... Så här går det om man inte smörjer in sig med solskyddsfaktor 30+ ÖVERALLT på kroppen. På denna bild syns det exakt var jag slarvat... Man kan till och med se hur fingrarna dragits... Denna röda rand utmed utsidan på benet fortsätter uppåt till höften där jag äntligen var klok nog att stoppa den med solskyddsfaktor.
Mamma och pappa, jag loovar att skärpa mig och ska inte bränna mig igen!
Elin, Lisa och alla andra vänner som retar mig för mina brännor, här har ni en till, ska anstränga mig så att detta blir den sista!



Nu är klockan 23.35 och jag ska sova. Imorgon ska jag börja med en joggingtur och sedan blir det beachen igen, men denna gången med Jennica.


19 oktober

Dagen har flutit på väldigt lugnt, sov länge i morses och gick inte upp förrän någon gång efter kl 9. Gick direkt ut och sprang. Har börjat min träning inför beach 2009 igen, när man får chansen att träna inför en beachsäsong två gånger under ett år, varför inte ta den då liksom? ;) Lyckades ju inte allt för bra i våras så nu kör jag stenhårt, haha!
Kom hem, duschade och åt frukost, sen hände det inte speciellt mycket innan vi åt lunch (kotlett a lá Stig med ris och bearnaisesås, gott och mycket svensk!). Under eftermiddagen gick vi en vända in till Summer Hill, handlade lite mat och lät barnen leka på lekplatsen. Alla lekplatser här är förresten hur fina som helst, väldigt annorlunda från dem i Sverige. Väl hemma igen gjorde jag sallad till kvällsmat, vi åt, Karin åkte och tränade och jag försökte forsätta läsa Twilight, det går sådär.

Detta var min inte så händelserika dag, men det är ganska skönt att ha sådana ibland med! Vädret har varit fantastiskt och såg nyss att imorgon ska det bli 26 grader varmt, inte helt fel då vi planerar att åka till Bondi beach! 

Sådär ja, nu har ni fått veta att alla mina dagar här inte är fyllda med roliga äventyr i Sydney, även om det ibland kan verka så ;)

Helgen

Klockan är 22.27 och jag ligger redan i sängen, det blev en ganska sen kväll igår. Var ute och sprang på morgonen innan frukost, kom in och duschade och åt innan jag gick ner till ett café här i Summer hill för att "provjobba" där under en timma för att se vad jobbet handlade om, mestadels var det att fixa iordning beställningar så som att göra mackor och sallader. Kändes som om det gick bra och det verkade som ett ganska kul jobb, de skulle ringa igen i veckan så håller tummarna.
Gick sedan hem och åt lite innan jag åkte in till stan för att träffa Jennica och hennes kompis Josefin, vi hade väl inte planerat så mycket mer än att göra lite mat, det blev omelett med vegburgare och keso till, låter inte så gott men det var det minsann! Efter det visste vi inte riktigt vad vi skulle göra men löste det ganska enkelt genom att gå ned till affären och köpa rosévin, färdigblandad cosmopolitan, 3 st chokladkakor och en påse chips sedan hade vi en jättmysig tjejkväll fram till 03.30! Pratade lite med mamma och pappa däremellan, kul att prata lite med dem emellanåt och framförallt få bekräftat att mamma kommer den 5 dec!

Sov verkligen jättedåligt inatt och vaknade hela tiden, detta kan bero på att jag sov på Jennicas golv... Så morgonen idag startade väldigt lugnt. Tanken var att jag idag skulle följa med den tyska tjejen jag träffade på flygplatsen och hennes rumskompisar ner till Bronte beach och ha en barbeque, men då vädret inte var det bästa under förmiddagen ändrades detta. Istället åkte jag och Jennica in till Circular Quey och mötte upp Vera (tyskan) och hennes svenska rumskompis Mikaela (som Jennica förövrigt kände igen från skolan!) och gick till en marknad i The Rocks. Den delen av staden var ganska mysig med alla dess gamla hus, eller gamla och gamla, inget är egentligen gammalt här... Fanns mycket fin på marknaden och efter att ha gått igenom den så gick vi upp på Harbour bridge, utsikten mot operahuset är helt okej därifrån! Jag och Jennica har bestämt att en dag ska vi gå över hela bron, detta gjorde vi inte idag. Dagen avslutades med en snabbis på The museum of contemporary art, jag och Jennica var där i fredags med Sigrid men vi gick med Vera och Mikaela in igen. Finns mycket konstig konst där inne, det mesta är inte speciellt vacker men allt är väldigt orginellt.
Jag och Jennica åkte sedan hem till henne på Broadway där Josefin väntade, vi kollade lite på det Australiensiska Idol innan jag åkte hem vid 10 över 8.

Så, detta var min helg. Har tyvärr inte några bilder från idag men vet att Jennica har det på sin kamera så ska försöka tigga till mig några från henne imorgon.

Nu ska jag sova så jag kommer upp imorgon och orkar ta min planerade löprunda.


The Gap

Nu kan ni kolla på bilderna från The Gap i inlägget lite längre ner!!

En fredagseftermiddag i köket

Nu har jag gjort potatismos och stekt köttbullar. Australiensiska köttbullar som inte alls smakar som de svenska, en dålig kopia.
Sigrid sover men hon borde vakna snart, då ska vi äta och sedan åka in en sväng till stan.
Nu vaknade hon.
Sådär nu har jag fått henne att sluta skrika och sitta och äta istället. Tack för McLeod's daughters soundtracket, inte bara underbart bra i serien utan det tystar även små skrikande barn direkt!

Nu ska jag äta med!

Kort, kortare, kortast.

Idag har jag:

-Varit med barnen i parken
-Ätit lunch (Tony's mammas pizza, supergod!)
-Plockat mullbär
-Kokat massa mullbärssylt
-Tagit emot två marsvin som ska bo här ett tag
-Stekt pannkakot
-Läst änglar och demoner
-Ringt och grattat mormor, Grattis igen!!
-Läst änglar och demoner
-Gått och lag mig
-Bloggat
-Läst änglar och demoner

Förlåt för dålig uppdatering idag men jag är verkligen fast i den boken och klockan är nu 23.20, måste hinna läsa liite till ;)

2009-10-14

Never regret anything, because at one time, it was exactly what you wanted...


 


Angels and demons

Jag har totalt fastnat i denna boken, jag vet inte hur många sidor jag läst idag men det är en hel del. Har mina små perioder då jag fastnar i böcker och bara längtar efter att få fortsätta läsa. Tyvärr är dessa perioder inte särskilt långvariga så jag försöker ta till vara på dem när de kommer och läsa så mycket som möjligt. Är också helt hopplös på att avsluta böcker, just nu har jag säkert minst 5 stycken som är halvlästa. Så har nu lovat mig själv att inte börja på någon ny bok innan den jag håller på med är klar. Det har gått sådär hitills då Karin gav mig en bok hon tyckte jag skulle läsa, och även om Änglar och Demoner boken inte var avslutad så började jag läsa den, var klar på 2 dagar så jag antar att det var okej. Nu ska jag kämpa med att bli klar med änglar och demoner, det borde inte vara så svårt då den är jättebra (dock inte bättre än DaVinci koden) sedan ska jag börja på Twilight.


Godmorgon

Sov hela natten fram till 10 över 9 i morses (vaknade bara till fort vid 5 över 7 för dörren knarradet) det har inte hänt sedan jag var i Sverige! Trodde Elin och Sigrid sovit hela natten utan att vakna en enda gång men så var visst inte fallet... De hade tydligen vaknat jättemycket inatt utan att jag märkt det, förstår inte att jag inte hört något. Det var iaf väldigt skönt att få sova så länge, väldigt skönt!

Vid 20 över 9 ringer Markus och säger att han och Hanna nu befinner sig i Sydney, jag ska förmodligen träffa dem imorgon och det ska bli riktigt roligt!!

Jag glömde ju att skriva det viktigaste när jag skrev igår kväll. MAMMA KOMMER OCH HÄLSAR PÅ I DECEMBER!!! :D Längtar redan! Det är verkligen jättesynd att pappa och Koffe inte kommer med det har varit så roligt, men jag är så glad att mamma kunde komma! Nu ska jag kämpa för att hitta ett jobb.

Än så länge har morgonen varit lugn, har läst lite i Änglar och Demoner, ätit frukost och nu sitter jag här. Ska läsa lite till och sedan ut och springa, måste komma igång med träning igen, saknar det. I eftermiddag åker jag in till centrum för att leta mer jobb.

Hoppas ni sover gott därhemma!

Gårdagen

Känner att jag börjar bli lite dålig på att uppdatera bloggen samma dag som jag gör saker, ligger liksom alltid en dag efter. I och för sig kanske det inte gör så mycket, jag ligger ju ändå såpass långt före i tid ändå ;)

Gårdagen började med en frukost hos Tonys föräldrar med alla hans syskon och familjer. Frukost var det väl kanske inte, snarare brunch för det fanns en hel del att välja på! Min favorit är ett bröd som är som pizzadeg med ost och oregano på, mycket gott! Efter detta åkte vi på en väldigt trevlig utflykt, jag, Karin, Tony och barnen. Åkte ut till The Gap vilket är inloppet till Sydney. Skulle ni någongång komma till Sydney så måste ni åka dit och titta, det var hur fint som helst! Klipporna stupade ner i havet där vågorna slog mot dem så det klarblå vattnet skvätte högt. Gick runt och tänkte på geografilektionerna på IB, på allt det jag läst in och lärt mig och på de bilderna Ingemar ritat på talvan som förklarade erosion på klippor, både från vattnet och vegetationen (bilden med kaninen som sitter och äter gräs längst ute på klippan kommer nog aldrig försvinna från minnet!). Ska nog ta och skriva ett mail till honom och berätta detta och förklara lite vad jag sett, bara för att. Jag tror han skulle uppskatta det.
På vägen hem åkte vi förbi Tonys brors familj, de bor i världens häftigaste hus. Förr har det varit ett kloster som nu är uppdelat i 3 hus. Ena kortsidan på alla 3 våningar har stora fönster från golv till tak och rummen är enorma och öppna! Ett helt underbart hus!

Hade tyvärr inte med kameran igår så har bara bilder på mobilen, lägger in dem imorgon så ska ni få se lite bilder från The Gap. Just nu känner jag inte för att gå upp igen, sängen är för varm och go!

Nu kommer bilderna!



Kolla hur klarbåltt vattnet är, det såg helt underbart ut när vågorna slog mot klipporna



Sandsten



Ett litet snett CBD





Bilderna är tagna med min mobil och jag är faktiskt lite förvånad över hur bra de faktiskt blir!


Sydney wildlife

Det är så roligt att min blogg har spridit sig till så många! Tack Berith för att du berättar vidare till mormor så hon också får reda på vad som händer här, tänkte jag skulle ta och skriva ett brev snart och skicka till henne.

Igår drog jag och Jennica (min svenska kompis från gymnasiet) med oss Sigrid till Sydney Wildlife, ett inomhus zoo i Darling Harbour. Det var riktigt kul att gå runt där och kunna se alla Australiens farliga djur live, så om jag nu någon gång skulle stöta på en redback spindel i duschen eller en brown snake ute i bushen så vet jag nu hur dessa ser ut, och det känns ganska betryggande. Sigrid var nog ganska hungrig i början men efter att vi fikat lite så piggnade hon till och blev intresserad av djuren hon med!
Dagens höjdpunkt var förståss Kängruna och Koalorna, det var nästan hela anledningen att gå dit, men bara nästan ;)
Koalorna var precis lika söta som vi trott, mjuka, lurviga och mysiga. Kängruna var däremot inte alls som vi förväntat oss! De var mycket stelare och hårda på något vis, ryggen var väldigt framåtböjd och verkade inte gå att räta upp en millimeter. Jag tror jag tittat för mycket på film... Kul att ha sett dem är det iallafall!
Var inte hemma förrän halv 8 på kvällen, åt lite mat och sedan fastade jag och Jennica framför några vänner-avsnitt innan hon skulle åka hem igen.


De var inte riktigt så gulliga som jag trott...




Denna var desto sötare!


2 veckor 1 dag och 17 timmar!

Så länge har jag nu varit i Sydney, och jag trivs utmärkt! Den enda egentligen som varit mindre mysigt var kvällsmaten igår. Tonys mamma kom över med mat som hon lagat och jag tänkte "vad gott, kyckling på någon sorts risblanding", vi satte oss ned vid matbordet och jag anstränge mig lite extra för att få tag i köttbitarna. Började med att smaka på riset, helt okej. Sedan köttet, jag kunde direkt konstatera att det inte var kyckling, svensk som jag är och med Sveriges ganska trånga variation på kött i baggaget så gissade jag vidare på något kokt kött. Smaken stämde inte helt överrens men jag nöjde mig ändå med det. Sedan händer följande;

"Ida, did you like it?" Ja, svarade jag för riset var inte helt fel även om köttet inte smakade som jag trott.
"Do you know what you're eating?"
"No, what is it?"
"I won't tell you!"
"Tell me!"
"It's sheeptongue!"

Shock!
Jag tog en ny titt på fatet med ris där de ljusgråa köttbitarna låg på toppen och kunde med ens urskilja konturerna av tungspetsarna. Det vände sig lite i magen, jag åt upp riset men lämnade kvar köttet. Det gick inte.

Sedan berättade Tony vilket hans favoritkött kvar, lammtunga, kycklinghjärta och RÅ lever... Jag bad honom förvarna mig om vi någongång skulle äta detta, men nej, det ska han inte.
Efter denna kvällen har en svag nervositet smugit sig in när det är dags för Libanesisk mat.



Måste dock tillägga att jag gillar libanesisk mat, speciellt falafeln, men just nu befinner jag mig i ett litet chocktillstånd...

CURRICULUM VITAE

Godmorgon allihopa!

Måste bara berätta att jag äntligen är klar med mitt CV, det blev faktiskt snyggt. Så ikväll ska jag skriva ut det, en av Karins kompisar lovade att jag kunde få använda deras skrivare, och sedan imorgon förmiddag är det dags att gå ut och se om jag kan hitta något jobb. Skulle verkligen behöva ett nu :)

När jag ändå är inne och skriver så tänkte jag att jag skulle länka till mammas blogg, så gå in där och läs om ni är intresserade av vad hon hinnar på på dagarna. Tror hon skulle uppskatta om det är fler än jag som läser den!

http://oboyobagheera.blogg.se/

Ha en bra dag, kan berätta att fram till kl 4 på eftermiddagen så kommer världen inte gå under!


Kände bara för att vara lite ego...


Frågor, twilight och Ikea

Vill bara börja med att tacka för alla kommentarer, det är så kul att ni läser min blogg! Ska försöka hålla er så uppdaterade som jag kan, tycker att det går ganska bra hitills!

Har en massa små saker som jag tänkt skriva, ingenting jätteviktigt egentligen, men ändå.

Kan börja med att svara på lite av era kommentarer, Linda gör detta i sin blogg lite då och då så tänkte att jag kan ta efter det. Marianne Ö hade tex en väldans massa frågor ;) Gillar det!

- Vid hemkomsten bakade jag kanelbuller. Finns de att köpa hos dig eller får du baka dom själv? Du bor ju hos en svensk familj. Blir det svensk husmanskost eller nationalrätter i Australien?
Vilken förmån att kunna vara där. Njut av tiden du är där. Många hälsningar från Marianne(Ödh).

Vet faktiskt inte om det finns kanelbullar här, har inte tagit reda på det. Bborde iof finnas på Ikea, de har lyckats samla det mesta av den "viktiga" svenska maten. Här verkar de mest äta `banana bread`, det är ungefär som sockerkaka med mosad banan i, banankaka helt enkelt. Nej, nej inte mycket svensk husmanskost i detta huset, Tony är ju libanes och hans mamma ÄLSKAR att laga libanesisk mat som hon gärna bjuder på. Igår hade hon tex lagat mat från 7 på morgonen till 12.30 på eftermiddagen för en lunch! Hon, Tonys pappa och systrar kom hit med all maten, det var som en ren cateringfirma, de bar in påse efter påse med mat, helt galet (men gott)!


- . Kom att tänka på Mcleod och hon som hade sin femårsplan på väggen. Kommer du ihåg??/ Mamma

Klart att jag kommer ihåg! Kanske ska föröka starta en sådan, känner mig dock inte lika säker på framtiden som hon... Kanske får köra en ettårsplan istället? Ska se om jag kan hitta serien på internet, måste ju se klart på säsong 7 snart! Har ni börjat på åttan än?

Fanns visst inte så många mer frågor just nu, men fråga på bara om ni undrar något så svarar jag!

Okej, nästa sak jag ville säga. Till alla mina kompisar som tyckt jag borde se Twilight, I have done it, finally! Jag och Jennica hade en liten filmkväll i förrgår och såg den. Helt okej film, mysig men störde mig lite på hur de gjort specialeffekterna... Men ändå bra, lyckades se hela utan att somna (med bara en paus dessutom ;) )!
Innan Twilight fastnade vi framför Svenska Hollywoodfruar på tv3, det är ju helt galna de där fruarna! Man sitter och funderar på om en människa faktiskt kan vara så blåst? Men roligt är det, och nu har jag fått Karin att titta på det också så nu sitter vi här hemma och tittar på blondinerna i Hollywood.

Tillsist, dagen idag. Vi var på Ikea i förmiddags! Vad roligt det var att gå runt i den affären på andra sidan jorden, man kände sig så hemma. Gick runt och tittade på alla de nya grejer de fått in och funderade på vad som som skulle passa i mitt rum hemma i Sverige. Retade mig lite på att jag måste vänta i ett år förmodligen för att fixa iordning rummet. Jag köpte bara en kudde till mitt örngott jag fått av Elin och Lisa, tyvärr var den för liten så Karin tog fram en annan hon hade hemma, blev väldigt bra! Vi köpte hem lite svenska köttbullar, lingonsylt, brunsås och glögg också, det kan vara bra att ha när saknaden av Sverige bli för stor! Åt förresten Ikea's köttbullar för första gången idag, de var ju riktigt goda.


ikea-logo

Det blev ett lite osammanhängande inlägg ikväll, men så får det vara. Ha en fortsatt trevlig dag i Sverige, ni har ju några timmar kvar på den!


How to start a life over...

Riktigt så extremt är det väl kanske inte, men nästan. Jag vet att jag skrivit detta innan men känslan är riktigt häftig. Att åka till ett helt nytt land i en helt annan världsdel ger en vissa förmåner och oändligt många nya möjligheter. Tänk er, du kommer till ett land där ingen rikigt känner dig, ingen vet vad du gjort och du själv vet inte exakt vad du ska göra. Du kan i princip bestämma vem du vill vara, du kan byta personlighet helt utan att en enda människa vet att detta inte är den riktiga du (jag kan lugna er med att jag valt att fortsätta vara mig själv och inte känt något större behov att ändra mig). Allt detta skapar en väldigt annorlunda tillvaro, en tillvaro som för mig nästan känns som att börja om helt från början. Att somna på kvällen och inte ha en aning om vad du ska göra dagen efter, inte heller veckan som kommer elller under månaden som precis börjat. Du vaknar upp utan ett enda krav, utan någon tid att passa under de kommande månaderna. Inget är planerat och ingen finns där som planerat in något åt dig, du måste börja om själv och komma på hur du vill att ditt liv ska se ut. Börja berättelsen på ett blankt papper i en tom bok.

Denna känslan är både skön men också ganska frustrerande, man får en liten uppfattning om hur människan fungerar, vi är beroende av planering och struktur i vardagen. Efter ungefär 5 dagar saknade jag att ha något planerat, när man är van vid betämda jobbtider, fotbollstränignar, träffar med kompisar eller bara ett program man vill se på tv så känner man sig ganska förvirrad. Detta skapar en enorm motivation till att bygga upp ett nytt liv. Jag är precis i början av denna uppbyggnad, har hållt på i 11 dagar nu och varje liten grej känns som ett steg framåt. Att veta att ´imorgon ska jag ta med barnen till parken` eller `i eftermiddag ska jag och Jennica träffas i stan` blir en vinst. Det ska bli roligt att se hur denna månaden slutar, förhoppningsvis så har jag ett jobb i stan då, eller gör något helt annat. Jag vet ingenting!

Detta är så jag känner just nu, det är spännande och inte alls likt något som jag skulle gjort för ett par år sedan, denna känslan skulle skrämt mig något enormt! Nu gillar jag den, antar att det är ett bevis på hur mycket man vuxit och utvecklats bara det senaste året. Konstigt egentligen hur fort det kan gå. Jag är stor.

Detta var min berättelse om how to start a life over, har du inte provat än så rekommenderar jag att du gör det!

Tack.

Kings cross

Gårdagen var trevlig, började med att ta Sigrid till parken där en "magic yellow bus" hade kommit. En väldigt bra idé där de kör runt med en gul skåpbil full med leksaker till olika parker och sedan slänger ut alla grejer och låter barn komma dit och leka. Så där lekte jag runt med Sigrid tillsammans med alla mammor, var säkert 20 barnvagnar parkerade på rad utmed gräspätten. Efterniddagen blev ganska lugnt, jag och Karin kämpade på med våra cv:n och sedan åkte Karin och hämtade Elin på dagis och jag och Sigrid var hemma och busade. Hann med att ha en lite trevlig skype med Lisa också! :)

När jag äntligen fått tag på Jennica bestämde vi att jag skulle gå med dem ut på kvällen. Åkte till henne vid 7 tiden och vi hade den lugnaste "förfesten" världen skådat! När vi äntligen gjort oss klara och bestämt oss för att strunta i regnet som vräkte ner utanför så gick vi mot tåget. Vi hade turen med oss så både regnet, åskan och blixten hade slutat när vi kom ut. Mkissade tåget till kings cross precis då biljett automaten inte ville rktigt samma saker som vi ville, detta resulterade i att vi fick vänta ca 20 min... Väl framme i kings cross möttes vi av en gata a la någon partystad utomlands, var lite Gran canaria/Teneriffa känsla på den. Då vi läst att Kings cross är den stadsdel där droghandeln och prostutition är som störst sneglade man lite misstänksamt mot tjejerna i kortast klänningar... Började på ett ställe som hette Boboroun eller ngt likande, helt okej, ganska stort men vi tröttnade snart och gick vidare till Moulin Rouge, ett mindre ställe med en hel del folk. Drack en äcklig tequila shot, jag kan verkligen inte känna smaken av tequila längre efter den Margarita drinken jag betällde i Play del Ingles första kvällen... Gick tillsist till ett ställe som jag inte kommer ihåg namnet på, vi hade hoppats på en "tredje gången gillt" men tyvärr var detta det sämsta stället, helt tomt på folk och där alla var var det 40+ are som höll till i spelavdelningen. Gav upp och gick tillbaka till Borbouron ställlet, väl där vara alla ganska trötta så det blev en kort visit innan vi bestämde oss för att ta en taxi hem. Stannade en liten stund hos Jennica innan jag gick upp mot bussen som skulle gå 02.11, den kom aldrig... Först 02.40 lyckades en buss pallra sig fram så jag kunde åka hem, jag tycker verkligen inte om systemet de har är på bussar och tåg... Inte det minsta. Nu har jag iallafall provat att ta mig fram på alla olika sätt det går här, tåg, buss, taxi och färja.
Var hemma igen strax efter kl 03.

Så, dagens lärdomar blev;
1. Vi borde kanske prova något annat ställe att gå ut på nästa gång, Kings cross var förmodligen lite speciellt.
2. Det kan regna i Australien med, det kan dessutom regna rikitgt mycket!
3. Jag tycker inte alls om upplägget på bussar och tåg här. Varför ska tågen sluta gå mitt i natten och ersättas av bussar som inte kommer.
4. Jag och Jennica kan ha väldigt kul ihop!
5. Svenskar borde ta efter lite av den artighet världen runtomkring har. Vem man än pratar med, taxichaffören, tanten i kebabkiosken, mannen jämte en på busstationen eller killen som går av på samma busshållplats så är alla så underbart trevliga! Vi svenskar borde sluta vara så förbaskat instängda i oss själva och börja prata med folk runtomkring oss!
6. Jag gillar verkligen Sydney!

Enda bilden från kvällen

Mobilnummer

Märks det att jag har varit hemma själv idag eller? Fjärde inlägget för idag, men detta lär också bli det sista! Har ju glömt att ge er mitt Australienska mobilnummer. Halebop verkar inte fungera ett dugg här nere så har lagt ned försöken med att få igång det.

Här är iaf numret till min Australienska mobil:
0449863726
Landsnumret till Australien är 0061 så antar att man ska skriva 0061-449863726  från Sverige om det ska funka. Ni får prova! Just nu är det bara Karin och Jennica som ringer eller skickar sms lite ibland, det känns jättekonstigt då man är van att få en del sms under dagen och ibland tom kanske ha några missade samtal! Så hör av er när ni än känner för det, jag kommer bli så glad!

Addressen hit skriver jag inte då det inte är min egna, men vill ni ha den så fråga bara så får ni den!

Nu ska jag snart sova, klockan närmar sig 11 här. Godnatt!

This made my day!

VÄNNER BLIR ÄNTLIGEN LÅNGFILM!

Läste det först på Jennies blogg och har nu kollat runt lite och det verkar som om det inte bara är hon som säger detta! Hoppas verkligen att det är sant denna gången och inte bara rykten som det så många gånger tidigare varit. Om det stämmer så planeras filmen ha premiär någon gång sommaren 2011, då ska jag vara hemma igen och gå på premiären!



Lite tveksam till att de ska göra en långfilm ändå, kommer krävas så mycket för att komma upp till den standard som serien har, men då den ska skrivas av David och Marta så tror jag att den kommer bli minst lika bra ändå!

Hoppas nu bara detta är sanning så vi äntligen kan få se våra Vänner på film igen nästa sommar!


hot, hot, hot!

And I like it!! Sitter ute på trappan igen  och skriver mitt CV. Gillar inte att skriva cv:n men antar att det är ett nödvändigt ont... Varmt är det iaf, måste vara den varmaste dagen senad jag kom, kanske runt en 28 grader.

Här har ni en bild som jag tog precis nu ifrån var jag sitter, vet inte hur bra man ser men himlen är klarblå och solen strålar!



Solen tar hur mycket som helst, har smörjt in mig med solskyddsfaktor 30+ men jag tror redan jag fått jättemycket färg, borde nog gå in igen. Känns lite konstigt för i Sverige är man ju verkligen ute och pressar sådanahär dagar men här går det knappt, man bränner sig jättefort. Men samtidigt vet man ju att det inte gör så mycket för det kommer komma massa fler dagar som här såhär! Underbart! Mamma du skulle ÄLSKA det!!

2009-10-01

Förlåt för dålig uppdatering...

Klockan är 10 över 10 här nu och jag sitter ute på trappan och äter frukost, är själv hemma nu på förmiddagen så det är lugnt och skönt ;) 1 oktober idag, ni där hemma har börjat på er riktiga höstmånad och här nere är allt tvärt om och går emot sommar. På vädret igår sa det att det skulle bli 31 grader varmt idag, och det verkar lovande än så länge, det är jättehärligt väder ute nu. Ringde Jennica innan och tänkte fråga om hon ville ta en fika i ngn park i eftermiddag men hon svarade inte så antar att hon går i skolan.

Tänkte jag skulle försöka skriva ihop ett CV nu på förmiddagen, behöver verkligen komma igång med att försöka hitta ett jobb, det börjar bli lite halvjobbigt att inte ha några rutiner eller tider att behöva passa.  Passade iof barnen igår, vi gick till en park här i närheten och det gick hur bra som helst! De var jättesnälla och vi hade kul, ska ha dem imorgon med.

Nej, nu ska jag gå in och rosta en macka och sedan se om jag kan komma igång med denna dagen, hade en skönt sovmorgon idag ;)

Ha det bra allihopa!

RSS 2.0