Om

Min profilbild

Ida Gunnarsson

Hej och välkommen till min bligg! Jag heter Ida och är 23 år gammal. Bloggar om min vardag som Socionomstudent, sambo och hästentusiast.

sjutton tolv tolv

 
Hemma igen efter en jättemysig helg i Malmö. Jag och Elin åkte ner till Lisa i fredags och spenderade helgen där med shopping, cph, Tivoli och Musikhjälpen. Helgen flöt på bra fram tills igår då vi skulle åka hem och bilen inte ville rulla ordentligt.... Efter många telefonsamtal och kalla timmar lyckades vi dock tillslut koppla ifrån batteriet och lura den att köra oss hem! Lyckligtvis gick det bra hela vägen till Borås.
 
 
 
Bilder från ett slaskigt Köpenhamn
 
 
Das Musichjälp in Malmö!
 

13 december

Vaknade till en fin luciamorgon i morse!


Hög statistik!

Hade en hög besöksstatistik igår, jätteroligt!! Undrar hur ni alla hittar hit? :)

Trött dag idag, har känt mig lite frånvarande hela dagen även om vi haft en jättebra föreläsning med "vi och dem"-tema. Otroligt intressant och lärorikt. Ska götta ner mig med boken "Sociologi 2.0" nu innan mannen kommer hem. Hoppas på att han vill se Solsidan med mig sen, jag missade avsnittet i söndags då vi var på lucia-tåget.

Andra advent

Sitter på tåget från Borås till Växjö, det är mörkt ute. Snöar. Sj är 13 minuter sena.

Har haft en så mysig helg i Borås. Åkte upp i fredags och åkte direkt med Jennie till Jul på Liseberg. Där var det lika fint som vanligt med mycket snö och många minusgrader. Under lördag förmiddag stöpte vi ljus hemma i köket, allt gick bra tills stearinet på spisen tänkte eld och en meterhög låga slog upp från kastrullen, hela köket blir rökfyllt, brandlarmet går och jag springer ut med en brinnande kastrull. Grannarna blev iaf roade av detta! Allt gick tillslut bra och ljusen blev fina! På eftermiddagen åkte jag ner till stan och mötte upp Elin för att titta på lucia-kröningen, sedan hem till henne och fikade.

Igår gick jag upp tidigt för att åka med Sofie till hennes stall och prova hennes nya häst. Så himla fin den var, en riktigt pärla har hon hittat! Vi hoppade lite i den snötäckta paddocken i ett härligt vinterväder! Vid 1 åkte jag och mamma till ramnaparkens julmarknad och tittade lite, sen fixade vi lite saker på stan innan vi åkte hem och åt familjemiddag. Kvällen och helgen avslutades sedan i Målsryd med ett luciatåg som Elin var med i. Riktigt fint!

Lägger upp lite bilder från helgen


Vitality by M

Fick igår hem en ansiktskräm som jag beställt från hudoteket.se. Fick prova den när jag var på en ansiktsbehandling sent i somras och tyckte den var riktigt bra. Gällde bara att få tummen ur! Har sen tidigare en scrub i samma serie och tycker också den fungerar bra. Dessutom luktar de ju hur gott som helst och är väldigt dryga! Är mycket C-vitamin i dessa produkter, vilket enligt experterna ska vara bra för huden. Det får vi hoppas på! 
 
Testa vettja!
 

36725_1.jpg

Clean & Scrub

36700_1.jpg

Vitamin C Cream

 

Bilderna kommer från hudoteket.se


Instagram

Sitter och tittar runt på lite nya funktioner som tillkommit på blogg.se under tiden jag varit borta. Såg att man kunde infoga bilder från Instagram och funderar nu på hur bloggen kunde hitta alla mina bilder där, utan att jag på något sätt loggat in på Instagram. Fräckt, så länge det blir rätt bara!
 
Bara för det kommer här en Instagrambild på årets första snö (dagen efter dock)!
 
@idaguunnarsson
 
 
 
 

Steve Madden

Tyckte dessa stövlar var riktigt snygga, udda men ändå ganska neutrala. Dock kostar de ju en liten slant och med mina nyinköpta och älskade Primeboots så får jag vänta med dessa. Men ett hett tips till er!
 
Skor - Steve Madden: Judgement | Yttersidan av skon
Skor - Steve Madden: Judgement | Baksidan av skon
 
Skor - Steve Madden: Judgement | Närbild på skon
 
Steve Madden Judgement, bilder från www.brandos.se

Never regret anything, because at one time it was exactly what you wanted...

... precis så skulle man kunna uttrycka det. Den nedrans prestationen som hela tiden ligger och gnager. Att människor har prestationsångest i denna värld förvånar mig inte, många känner den. Jag med. Att känna att man måste prestera är inte konstigt om man inte gör det och har ett mål dit man vill komma. Men att känna det när man är precis där man vill vara är oerhört frustrerande. Det som är ännu värre utöver det, är att känna att man måste prestera när man inte vet vad man ska prestera på.
 
Jag hamnar i båda de sistnämna facken. Jag är precis där jag just nu vill vara, dock kanske i fel stad, men det får jag ta. Jag har klippt navelsträngen och är sambo med världens finaste kille, jag har äntligen kommit på vad jag vill plugga och gör det med bra resultat och motivation. Jag har också tagit upp lektionsridningen igen (vet att jag tjatar om det, men det fanns inte i min värld innan..). Jag gör precis det jag hoppades på när jag för tre år sedan skrev det här inlägget, jag har en plan och vet vad jag vill göra i livet. Mamma kommenterade där om en femårs-plan, den planen har jag nu, och har också stora möjligheter att genomföra den.
 
Hade jag läst detta för tre år sedan hade jag hoppat av lycka och längtat, verkligen längtat till den dagen skulle komma då alla dessa bitar föll på plats. Här är jag nu, ändå känner jag samma ångest över att prestera. Har varit ledig från skolan i ca tre veckor nu och jag vet inte hur många idéer om att rädda världen jag har haft, nu när jag "ändå är ledig". Att ha tre veckor utan krav har gått mig på nerverna, jag har knapp klarat att inte ha saker planerade varje dag och att imorgon få gå på en föreläsning igen känns jättekönt! Jag har känt mig tom, det har varit så mycket som velat komma ut, men jag har inte vetat vad jag ska lägga all energi på. Att känna känslan av att man måste prestera, men inte veta vad man ska prester är en väldigt frustrerande känsla.
 
Snön fullkomligt vräker ner nu. Det gör mig glad, motivationen är tillbaka, helgerna är fullspäckade av roligheter och dagarna i skolan ser jag fram emot. Jag har något att prestera för igen. Ett mål.
 
 
 
 

1a advent

Igår, söndag, var det första advent, och en väldigt bra sådan! Jag gick upp vid 7.45 för att titta på julkalendern, som för övrigt verkar vara riktigt bra för att vara en andra del. Sedan bakade jag lite scones innan det var dags att väcka mannen för att äta lite frukost. De som har lite koll på hästvärlden vet ju att det var Stockholm horse show i helgen, så till frukosten och resten av dagen gick tv.n varm med hopptävlingar, dressyrtävlingar och annar skoj! Stefan tyckte dock inte att det var lika underhållande...
 
På kvällen gick vi in till julskyltningen i "stan", verkar vara årets höjdpunkt där som verkligen drog man ur huse! Gick ganska fort att gå igenom, men mysigt att komma ut på en liten promenad i kylan och snön(!).
Ja, det kom ju faktiskt snö under natten till söndagen, det var riktigt mysigt att vakna upp till en vittäckt backe, äntligen!!
 
Kvällen avslutade vi med att baka lussebullar samtidigt som vi, läs jag, tittade på sista hopptävlingen och fyrspann. Tillslut så fick även Stefan lite tid framför tv.n och vi fikade lite adventsfika framför tv4play och Solsidan!
Bra dag helt enkelt!
 
       
 

RSS 2.0