Om

Min profilbild

Ida Gunnarsson

Hej och välkommen till min bligg! Jag heter Ida och är 23 år gammal. Bloggar om min vardag som Socionomstudent, sambo och hästentusiast.

Kvällsunderhållning

Ja såhär underhåller jag och Tony oss på kvällarna när Karin är på gymmet, haha! Tänk att det ska behövas 4 st skärmar, vart är världen påväg!?



Nu har Karin kommit hem också så vi har jämnat ut det lite till en tv och en dator var ;)

1 advent helgen

Har tillbringat största delen av helgen tillsammans med Jennica och Josefin. I fredags var jag och Jennica på bio och såg The boys are back. Första gången jag var på bio utomlands, ingen större skillnad förutom att bion var lite finare och att det inte var numrerade platser. Filmen var helt okej, ganska mysig och hade en fin handling men tyvärr var den ganska långtråkig på vissa ställen.

I lördags var det dags för utgång, jag är kass på att gå ut i den här staden men nu vad det dags igen! Jag, Jennica och Josefin började kvällen med att göra oss iordning i Jennicas rum. Det var äckligt varmt därinne och inte ens en iskall dusch hjälpte... Svetten bara rann och man vad förundrad över att sminket inte rann av direkt... När vi var klara vid 9 tiden tog vi en taxi till några av Josefins kompisar på Kings Cross där vi hade förfest. Vad jättetrevlig, några av tjejerna hade hoppat fallskärm under dagen och man blev allt lite sugen på att testa ;) Vid halv 12 åkte vi till The Ivy, det ska tydligen vara ett av det bästa ställerna att gå ut på här i Sydney. Det var rikigt snyggt därinne, allt gick i vitt och under den stora spiraltrappan i mitten fanns en damm. Det bästa var dock duschen som fanns ovanför ett av dansgolven. Blev ganska förvånad där det helt plötsligt började rinna vatten längst ryggen! Tyvärr var folket där rätt tråkigt (inte de vi hade kommit dit med då) och musiken ganska dålig så jag och Jennica gick vid halv 3 och åt på Mc Donalds, vi var hemma hos henne igen vid 4 tiden.
Under söndagen gjorde vi inte mycket alls. Jennicas nyckelkort hade slutat att fungera så var i princip inlåsta på hennes rum, ville vi gå ut fick det bli i omgångar. Så så firade vi första advent här, inte rikigt lika mysig som man brukar i Sverige. Tror vi alla tre saknade Sverige lite extra igår, värmen kändes konstigare än vänligt och ingenting riktigt stämde. Mammas inlägg på hennes blogg gjorde det inte lättare... Jag lovar att fira jul hemma nästa år så vi kan fira den som vi brukar!
När jag kom hem tände jag och Karin ett ljus för att få lite första adventstämning, det fungerade faktiskt lite! Tyvärr var inte våran adventsljustake klar så det fick bli ett enkelt ljus denna gången.

Det var många blonda tjejer som gick till The Ivy i lördags! Det står en till bakom kameran. (Bild från Jennica)

Idag har jag försökt komma in i min nya bok The kite runner (flyga drake) och det har gått ganska bra. Var egentligen jättesugen på att ligga ute och sola men då vädret inte var rikigt på min suda utan regnet vräkte ner så var det mer passande med en bok.

Ska fortsätta att läsa den om en liten stund, den har precis börjat bli lite intressant, framtill nu har den varit ganska seg...

Hoppas eran första advent var jättemysig!?


Idétorka Expressen?

Klockan är 00.38 och jag kom precis hem, ute är luften helt ljummen.

Jennica visade mig denna artikel i Expressen idag, de kan inte ha mycket att skriva om när de tar med en sådanhär relativt oviktig händelse från andra sidan jorden... Det roliga är dock att detta utspelar sig i Sydney precis på andra sidan gatan där Jennica bor, jättenära! Det var inte direkt det hon väntade sig att få läsa när hon klickade sig in på expressen.se för någon dag sedan.
Läs och ja... njut..?

http://www.expressen.se/sex/1.1792654/mystiskt-par-har-sex-i-ett-klocktorn

3 favoriter

Jag har en känsla av att detta kommer bli en jättebra kväll! Tony är bortrest denna vecka så ikväll har jag och Karin bestämt att vi ska kolla på film. Jag var nere och hyrde Management med Jennifer Aniston (favorit 1) för en stund sedan medan Karin gjorde pannkakor (favorit 2). Nu håller Karin på att lägga barnen och jag har precis satt in en kaddkaka i ugnen (favorit 3). Vad tror ni? Kan inte det bli en helt perfekt kväll, alla mina absoluta favoriter på samma kväll! :)

management

-Pannkakor

-Jennifer Aniston

och

-Kladdkaka

Det kan väl inte bli annat än bra?


24 november

Det är den 24 november idag, exakt en månad kvar till julafton (eller här är det väl egentligen en månad och en dag kvar) och exakt två månader sedan jag landade i Sydney.

Måste berätta hur bra jag blivit på att läsa böcker! När jag kom hit bestämde jag mig för att jag inte fick börja på en ny bok innan jag läst klar den jag höll på med. Jag har säkert ca 5 böcker jag påbörjat men aldrig avslutat... Detta gick väldigt bra och nu har jag läst klart hela 3 st böcker! Änglar och demoner, potensgivarna och igårkväll The Pact! Försöker läsa klart så många böcker som möjligt så mamma kan ta med dem hem igen.

Igår bestämde jag mig för att jag inte var sjuk längre, så jag åkte in till stan för att försöka boka om min hembiljett och se vad flyget till Cook Islands skulle kosta. Ethiad-kontoret verkade inte vara tillgängligt för allmänheten så det gav jag upp. Biljetterna till Cook Islands skulle kosta runt 6000 kr per person så jag tror jag och Jennie lagt ned den planen och åker till fiji istället. Bara hälften så dyrt.
Det kändes skönt att komma ut lite även om jag på vägen hem kände att min förkyldning eller vad det är fortfarande sitter i ganska bra...

Biljetten hem ordnade sig iallafall, Jennie fick boka om den hemifrån så nu får vi åka hem tillsammans, ska bli såå roligt att slippa flyga själv! Dock har jag efter att ha flugit både fram och tillbaka till New York och sedan till Sydney helt själv börjat gilla att flyga ensam, det är roligt att strosa runt på världens flygplatser själv och veta att man bara har sig själv att lita på så man kommer rätt. Titta på alla människor som svishar förbi en, mina favoriter är de uppklädda businesskvinnorna som med bestämda steg går mot gaten med sina små rullväskor bakom sig och en latte i handen. Det ser så proffsigt ut, speciellt om de har en Louis Vuitton väska på armen.
Det är så lätt att se vart folk ska, backpackers med converse och stora ryggsäckar, charterfamiljer på väg till Kanarieöarna med barnen springandes kring benen, alla med varsin färgglad väska. Affärsmännen på väg ut i världen till viktiga möten, svartklädda och små rullväskor. En man och en kvinna som ska på en romantisk weekend. Folk som kramas, skrattar, gråter, säger hej, säger hej då, vinkar, strosar, springer, stressar. Människor är så olika på flyglatser, så många olika kulturer, språk, religoner och tankar, dock har alla ett gemensamt mål, att ta sig vidare härifrån. Mitt i detta kaoset av människor sitter jag och tittar, lyssnar och funderar, funderar på vilka mål alla dessa människor har, vart i världen nästa flygplan ska ta dem.



Flygplatsen i Abu Dhabi - Förenta Arabemiraten

PEEPPAR - KAAKAA

Jag och Sigrid övar på att säga pepparkaka, det går sådär... En gång blev det någon blanding av papparkakapapparpappar och sist kakapappar. Det närmar sig. Hon lärde sig Lucia iallafall!

Några anra ord jag lärt henne
Äpple - Apple
Banan - Blanan
Pizza - Pissa
Ikea - Kea

Antibiotika

Sådär, då har jag varit en sväng hos farbror doktorn. Kände att det var dags att gå dit nu, det har ju ändå hållt på i en vecka. Doktorn var jättetrevlig, fick antibiotika och hostmedicin. Det sista var väldigt välbehövligt. Jag frågade speciellt om han trodde det var svininfluensan, men det trodde han inte. Haha!
Det är så skönt här för Australien hade sin peak i somras så nu hör man knappt inget om den. Tony sa dock i förmiddags att Melbourne var den stad i världen som hade haft flest fall av svininfluensan per capita.

Nu tänkte jag att jag ska se om medicinen kan börja verka lite framför några Sex and the city avsnitt.


Sommar, sommar, sommaar!

Idag och imorgon ska det tydligen bli 40 grader varmt ute. Redan i morses kände man att prognosen stämde, nu är klockan 11.30 och ute är det hur varm som helst och luften står helt stilla.

SOL


Adelaide hade runt 45 grader varmt för ett par dagar sedan, dit ska jag och mamma om några veckor ;)

 


Hösten 2010

Har läst runt på lite olika bloggar nu och hjälp vad jag saknar mysiga höst/vinterkläder! Nästa höst ska jag köpa massa nya kläder

- Tjocka halsdukar, som går måånga varv runt halsen

- Varma stickade koftor

- Mörka stuprörsjeans

- Höga stövlar

- Uggs, jag har faktiskt bestämt mig nu, jag  vet att jag är lite efter men vart ska man köpa dem om inte i Australien? Och de är ju faktiskt otroligt sköna :)
- Mössor, gillar min gröna SVEA med toffs, men kanske en svart lite förstor stickad med en boll också?
- Mörka tunikor
- Parka jacka med tjock pälskrage, det har jag iof redan en...

Hmm.. Ja vi får se hur det här slutar, min ekonomi kommer kanske tillåta mig att köpa ett par jeans, eller en kofta. Kanske också en mössa. Jag vet iallafall precis hur jag vill att det ska se ut!

Det är mycket man vill ha i denna lilla värld.


19 november

Är fortfarande inte helt bra... Trodde att det skulle ha gått över tills nu, men icke.

Pratade med mamma från 8 till halv 11 i morses, vi försökte planera vår resa ytterligare lite. Det vi lyckades med var att boka ett flyg från Sydney till Melbourne, inte så mycket, men bättre än inget. Börjar tröttna på att planera resor med folk i andra världsdelar. Först USAresan med Elin, jag i Europa och hon i Usa och nu med mamma, jag i Australien och hon hemma. Helt hopplöst! Allt bli så mycket mer komplicerat, bara att visa vad man hittat för hotell tar ju en extra 10 minuter... Det är skönt att jag och Jennie har bestämt att inte planera så mycket, bara att boka biljetter till Cooks Islands och hem till Sverige. Kanske också hostel på cooks? Det är så mycket lättare att sitta tillsammans och titta på de saker man vill boka.
Tycker ändå att jag och mamma är ganska duktiga, nu vet vi ju iallafall vart vi vill!

Har nu ätit frukost och den sista glassen jag hade (visst är det helt okej att äta glass kl 11 en torsdagförmiddag om man är lite sjuk?) och skivit lite viktiga mail, bla till polishögskolan. Man skulle ringa dem om man inte kom in för att fråga varför, men hoppas att de kan skicka en skriftlig kopia istället så jag slipper ringa härifrån. Har under tiden haft på lite julmusik på Spotify. Hemma brukar jag lyssna på julmusik vid den här tiden för att öka julstämningen ytterligare, här försöker jag inte ens. När det är klarblå himmel, strålande sol och minst 25 grader ute i mitten av november så fungerar inte ens Carolas ´nu tändas tusen juleljus´... Nej, jag har, utan ens försöka gett upp hoppet på att finna en ljustämning i detta land! Just nu lyssar jag mest för att det äntligen är rätt tid för att göra det och för att jag gillar den!
Men till er därhemma som längtar efter julen och till och med kanske redan börjat med dess förberedelser, här är mina favorit julsånger:

Fairytale of New York - Favoriternas favorit! Har inte rikigt bestämt med vilket artist än, men Amy MacDonald funkar mer än bra!
Stad i ljus - Tommy Körberg, kanske inte en riktig jullåt men jag tycker den passar bra som det
O, helga natt - Med vem som helst som kan sjunga riktigt bra!
The litte drummer boy - Carola hade en bra version av denna
Himlen i min famn - Carola
Mary's boy child
En stjärna lyser så klar - Carola
Dagen är kommen - Jag bara Älskar denna på julavslutningarna i skolan! (Speciellt de vi hade i kyrkan på gymnasiet)

Dessa är de jag kommer på just nu, har ni några tips på fler bra så säg till! Jag kommer nog komma på fler längre fram!


VERSUS


Helgen som varit

Ja ni, det har inte hänt alltför mycket denna helgen kan jag säga... I över två dygn har jag legat däckad i sängen i en hemsk förkylning...

Helgen började dock bättre än detta. I lördags var det varmt så jag åkte till Bondi Beach för att möta  upp Josefin och Jennica där. Kändde redan då att jag hade ont i halsen men trodde inte det skulle bli så mycket mer av det. Vid 6 tiden var jag hemma igen och vände, skulle iväg och sitta barnvakt åt Karins kompis barn under kvällen. Detta blev inte speciellt ansträngande då barnen var så duktiga och sov hela tiden! :)

Gick och la mig så fort jag kom hem och där blev jag sedan liggande fram till tisdag morgon. Orkade inte göra mer än att bara ligga där, hade grymt ont i huvudet och halsen och säkert över 40 grader i feber till och från...
Idag är det iallafall mycket bättre, har fortfarande feber men orkar vara uppe.

Skypade men mamma, Jennie och Lida i mroses. Mina och mammas planer förstördes lite då mamma fått reda på att den bilen vi tänkt hyra måste man boka 11 månader innan, så där får vi tänka om det. Planeringen med Jennie gick bättre, hon kommer, om allt går som det är tänkt nu, att boka sin biljett hit till den 8 mars! Sedan har vi satt upp lite ungefärliga datum på hur vi ska genomföra resan och sedan åka hem tillsammans den 23 maj. Jag tror det kan bli jättebra och är så glad för att hon ska komma!

Nu ska jag fortsätta läsa min bok, The Pact av Jodi Picoult. Elin och Lisa, ni vet den jag lyckades läsa hela 9 sidor på innan jag somnade på våran resa till Playa del inglés! Nu är jag faktiskt på sida 188! :D

Bondi Beach

Kan nu stolt meddela att stranden där vi brukar bada och sola, Bondi beach, nu har blivit utnämnd till världens bästa strand! Inte varje dag man är bortskämd med sådana stränder ;)
Dock vet jag inte hur den har kunnat bli det, så jättespeciell är den inte. Jag tror de ha tagit med allting runtomkring med såsom caféer, resturanger osv.

Man kanske ska ta sig en sväng hit idag, bara för att...?


En minut senare...

Jag kom inte in på polishögskolan till våren. Detta innebär att jag kan stanna kvar i Australien i vår med som jag hade planerat. Innerst inne var nog det det som jag helst ville, stanna och resa runt med Jennie. Det hade varit grymt roligt att komma in, men känner mig inte riktigt redo ännu, till hösten hade det varit perfekt, men den intagningen har de tagit bort tyvärr... Nu måste jag bara komma på vad jag vill göra i höst, tur att jag har några månader kvar att fundera på. Jag är ändå väldigt stolt för att jag gick vidare genom alla tester, hade inte ens räknat med att komma till fystesterna!

HJÄLP!

Du har fått ett nytt meddelande från polisrekryteringen.

Jag vågar inte läsa det....


Ny lek

Jag och Elin har börjat leka en ny lek, frisör. En jättebra lek tycker jag då det mest är Elin som är frisör och jag tycker att det är helt underbart när någon borstar och gör frisyrer i mitt hår! En väldigt bra kombination :)

Bröllopstips?

Vad sägs om denna introduktionen till ett bröllop? Maja detta kanske är någonting att fundera på att ta med i planeringen? Röstar stark för det, haha ;)


Tisdag 10 november

Nu har det blivit väldigt glest mellan inläggen här. Tror jag tappade gnistan lite efter det jättelånga inlägget från Blue Mountains...

Idag är det väldigt varmt ute, skulle gissa att det är runt 26 grader kanske. Däremot är detta ingenting jämfört med var det var förra tisdagen, 38 grader varmt var det ute då (tror inte jag har skrivt det innan)!! Vi låg på stranden hela den dagen, det var ungefär det man orkade med då.

Erik och Karin har börjat sin resa upp mot Cairns nu, de åkte igår morses. Det känns ganska bra att de gör nästan exakt samma resa som jag och Jennie ska göra senare i vår/höst så kan vi få lite tips.
Igår blev det skypande med både mamma och Jennie. Det känns skönt för jag lyckades bestämma ganska myket med båda två. Jag och mamma kommer, som det ser ut nu, att göra en resa på ca 2 veckor. Först ner till Melbourne och sedan vidare till Adelaide och efter det tillbaka till Sydney. Tror mamma är ganska glad över att hon äntligen kanske ska få se Drovers Run, haha!
Efter allt skypande och min lilla springrunda igår morses så åkte jag till Bondi beach för att möta Vera och Michaela på stranden. Det var en massa folk som var där så tillslut var vi runt 10 st. Vid halv 6 bestämde vi oss för att åka till deras lägenhet (Vera och Michaelas) och göra pizza. Sagt och gjort, vis 9 tiden var pizzan klar och efter det spelade vi kort. Det blev en jättemysig kväll, roligt att göra sådana spontana grejer ibland.

Ska gå ut och se om jag kan packa ihop de sista kvistarna från Mullbärsträdet nu. Japp, det är nu nedsågat. Dock inte helt, grannarna har kvar på sina tomter men här är det bara en stam. Trädgården blev helt plötsligt enorm!

8 november

Farsdag

Det är farsdag idag, det känns lite konstigt att inte vara hemma och ge pappa frukost på sängen. I och för sig vet jag ju att du inte gillar att äta  frukost
i sängen så det  kanske inte gör så mycket? hihi

Hoppas du får en jättebra dag,
jag älskar dig!


Maaat

Hade sådana cravings för choklad igårkväll och i förmiddags så jag drog med Jennica till ett Starbucks och fikade. Vi delade på en chokladmuffin och en caramel cake, ångrar detta lite nu då jag precis kommit hem från Tonys syster. Hennes son fyllde 14 år så de hade en barbeque, och jag säger bara, HERREGUD VAD MAT!! När man tagit av (nästan) allt en gång så orkar man inte mer sedan. Och sedan kom tårtorna, kakorna och frukten så det vara bara att öppna efterrättsfacket och börja om ;) Helt fantastiskt!

Nu är det dags att sova, I'm Full!

(Tack för alla kommentarer i inlägget nedan, det är så roligt att läsa dem!)

River deep, mountain high

12.08 gick tåget från Ashfield mot Mount Victoria i Blue Mountains, det tog cirka 2,5 timmar. Vädret vi lämnade i Sydney var strålande sol och jättevarmt, väderprognosen för Blue Mountains hade varnat för regn och åsksurar men detta kändes väldigt långt borta då vi sprang till tåget i värmen. Väl framme i Mount Victoria hann vi knappt gå av tåget innan en blixt slog till och strax efter kom en enorm åskknall, perfekt tänkte vi. En minut senare slog en stor droppe mot marken och vi kände att det var kört. Erik köpte en poncho då han glömt sin regnjacka och det var nog det bästa köpet kan kunde ha gjort för en halvtimma senare vräkte regnet ner, åskan mullrade och tillsut kom också haglet. Vi gick 5 km på en grusväg i ösregn, verkligen ÖSREGN! Det slutade regna när vi skulle börja klättra nedför berget, solen tittade fram lite och man kunde njuta av naturen runt omkring en. Naturen som förresten var helt underbar, det kändes nästan exakt som att gå i regnskogen på Universeum i Göteborg, luften var varmt och hade hög fuktighet, runt omkring sjöng exotiska fåglar och det luktade eukalyptus. Min första tanke när jag såg och kände allt detta vara att, WOW! Har allt detta funnits här hela tiden medans jag gått runt i lilla Borås hela mitt liv, det är inte klokt! Vandringen gick nedför i säkert ett par timmar tills vi kom fram till ån som flyter nere i dalen. Här möttes vi av ett vackert vattenfall, stort tyckte jag, men det var innan jag visste vad som skulle komma två dagar senare...

 
Utanför stationen precis innan regnet kommer




Vattenfallet, ser nu hur blöt jag är efter regnet!? Det var inte mycket som var torrt här kan jag lova.



Vi fortsatte våran promenad utmed ån hela vägen till vårt första campingställe som Karin med omsorg hade valt ut. Vägen var inte helt lätt att gå, vi fick krossa ån några gånger och klättra lite då och då, men roligt var det! Dock längtade man fram till slut då man var helt genomsur och man visste att mörkret inte var alltför långt borta.



När vi kom fram slog vi upp tältet direkt och det var tur för bara några minuter senare föll mörkret fort. Jag gick in i tältet och vek upp mina blöta byxor och upptäckte någon gegga på mitt ben, funderade på hur det kunnat fastna en sådan jordklick på vaden, bara för att en sekund senare inse att det inte alls var jord, skrek till och fick Erik att slå bort det, det blödde. Det var en blodigel som sugit sig fast. Äckligt.
När alla fått på sig torra kläder satte vi oss i tältet och lagade mat, det blev ris med grönsaker och cocosmjölk, hur gott som helst! Till dessert drack vi glögg med mandlar, perfekt inne i ett mysigt tält efter en dags vandring i regn. Då det var bäcksvart ute och det enda som lös upp var det klara ljuset från månen, som förresten var förvånandsvärt starkt, så bestämde vi oss för att gå och lägga oss. Jag kunde inte somna utan låg vaken ett tag. Helt plötsligt rycker Karin till, jag viskar lite tyst till henne att, shit vad du skrämde mig. Hon svarar inte. Helt plötsligt ropar hon till, hoppar upp ur sovsäcken och säller sig hoppandes i tältet samtidigt som hon sliter av sig byxorna. Här skrämde hon mig så mycket att jag ger ifrån mig världens tjej-skrik (en del av mina kompisar har varit med om detta skrik så ni vet hur det låter), väcker Karin och Erik och  ett allmänt kaos uppstår i tältet. Karin har lyckats få av sig byxorna på en sekund, hon står fortfarande och skriker hoppandes i tältet samtidigt som hon ber mig leta upp vad det var hon hade känt på sitt ben, något hade bitit henne i sovsäcken. Jag fumlar efter pannlampan, lyckas tillslut hitta den och få den tänd. Lyser runt i tältet och hoppas för mitt liv att det inte ska vara en två meter lång Brown Snake, för sånt finns det gott om i skogen här. Till allas lättnad hittar jag djuret tillslut och som tur är var det "bara" en ca 1 dm lång blodigel som hade suttit på Karins ben och gottat sig ett tag... Efter att vi fått ut blodigeln ur tältet, plåstrat om Karin och för säkert femte gången kollat så vi inte har fler små söta iglar på oss lägger vi oss igen. Sov inte alls bra och detta kändes som det längsta natten på evigheter.


Sätter upp tältet mitt i skogen, riktigt såhär mörkt var det dock inte...



Tältplatsen var inte helt fel, även om blodiglarna inte var så uppskattade.


Dag två sov vi ganska länge, vi gick inte upp förräns vid kvart i 10. Ett tag innan vi gick upp hade vi också fått syn på de första människorna sedan vi lämnade den stora vägen och bagav oss in i skogen dagen innan. Med glada hälsningar vandrade de förbi vårt tält, de måste startat väldigt tidigt den morgonen. Vi plockade ner tältet och kokade lite gröt innan vi fortsatte våran strapats utmed ån. Denna sträckan var ganska enkel att gå nu när man i efterhand vet vad som komma skulle. Det gick lite upp och ner och vi fick ibland klättra över både stenar och träd för att komma fram. Vädret var mycket bättre idag, solen sken och det var rikigt varmt.






Varm!!


Vattnet tog slut en bit efter halva vägen och den sista kilometern var allt vi kunde tänka på stora glas fyllda med iskallt vatten, is och citron, smoothies, glass, iskall cola med klirrande is och färska saftiga frukter. Livet var hårt den sista timman ;) Jag har under hela vandringen konstant haft Guldet blev till sand från Krisitna från Duvemåla-musikalen på huvudet av någon konsig anledning, under denna sista timma kan jag säga att biten ´ur en stinkande källa drack han vatten, han blev sjuk och gick bort från mig den natten, man hör vatten som porlar när ens huvud står i brand, å Krisitna, guldet blev till sand` gick på repeat i mitt huvud. Haha!
Det första vi gjorde när vi kom fram till nästa campingplats var att gå ner till ån och hämta vatten som vi sedan kokade och gjorde Miso soppa av, hjälp vad gott det var med soppa och varmt vatten! På denna camping mitt ute i skogen var det lite mer civilicerat då det tältade andra här med (det fanns till och med ett utedass!). Vi satte upp tältet och sprang sedan ner och badade i ån, det var jättehärligt att få svalka av sig lite. Sedan lagade mat, pasta med tomatsås och tonfisk denna gången,under tiden vi åt så kom mörkret. Vi gick och la oss vi 10 tiden och denna natten sov jag mycket bättre.

Jag orkar verkligen inte skriva mer nu, men lovar att fortsätta skriva imorgon och då också fixa iordning inlägget lite så ni får se alla fina bilder och höra vad som hände sedan!


Okej, så ska jag se om jag kan få klart detta inlägget!

Vaknade tidigt nästa morgon, min mobil ringde av misstag vid 7... Låg kvar en liten stund i sovsäckarna innan vi gick upp och började göra frukost. Det blev gröt denna morgonen med. Gick ned till ån och hämtade vatten som vi skulle koka så vi hade något vatten att dricka under dagen. Alla andra hade redan packat ihop sina tält och gett sig av, de måste ha vaknat jättetidigt... Jag tror vi lämnade tältplatsen vid 10 tiden, då mobilen var avstängd hela helgen och ingen hade någon klocka så hade vi inte riktigt koll på tiden.


Blue gum forest, ganska fräck skog eller hur? I denna skog satte vi upp tältet andra natten


Här hämtade vi vatten, badade och diskade



Plockar ner tältet


Den första biten på denna dags vandring var väldigt enkel, det var mest platt och inte allt för komplicerat att gå. Träningsvärken från dagarna innan kände man dock av en hel del. Min ryggsäck hade också blivit betydligt lättare, när vi började vandringen på fredagen vägde den troligen runt 17 kg, nu kan det inte ha varit mer än 10 kg vilket var jätteskönt!




Efter kanske 4 km kom vi fram till ett jättefint ställe, junction-någonting hette det. Då vi alla var väldigt varma bestämde vi oss för att stanna här och bada och fika lite, vattnet var helt underbart svalkande och naturen runtomkring var väldigt vacker!








Detta lilla vattenfall slår nästa, men bara nästan jacuzzin hemma ;)

 


Ödlor såg man med jämn mellanrum när vi gick, här är en som håller oss sällskap när vi fikar. Lite senare på dagen såg vi en som var mycket större och lite taggiare.


Gick sedan vidare och det var nu det rikigt jobbiga började, klättringen upp från dalen igen... Bröjade med att vi kom till en brant stentrappa (mamma den liknade lite den som Österrikaren eller vad han är har i stugan, fast brantare...), jag hoppades innerlig på att detta skulle vara den enda och att det skulle plana ut lite efter en stund. Men icke... Trappa på trappa kom och mellan det var det lite klättring upp för stenar och några alltför korta partier där det bara lutade lite lätt uppför. Efter ett par timmar med konstant klättring uppför branta trappor kom vi äntligen fram till ett enormt vattenfall, det var så ortoligt skönt att få stanna och vila lite och svalka av anstiktet i vattnet. Den sträckan vi precis gått var så äckligt jobbig att gå, trodde nästan att benen skulle vika sig under mig, hela kroppen värkte och svetten bara rann överallt! Jag brukar aldrig vika ner mig och erkänna för andra när jag tycker något är jobbigt, men nu var det inte långt borta... Min enda tanke var att JAG SKA ALDRIG VANDRA IGEN!!


Ser ni Erik nere i vänstra hörnet på bilden? Försökte ringa in honom i rött. Vattenfallet var högt!



Från vattenfallet såg vi toppen på berget och det slutliga målet, det var skönt att se att det inte var så långt kvar. Funderade dock på hur sjutton vi skulle kunna ta oss upp då berget stupade nästan 90 grader rakt ner... Det visade sig snart att det faktiskt var uppför denna lutning vi skulle gå, inte någon väg runt berget som jag först kanske trott. Så här gick vi nu på en stig som va cirka 1 meter bred med ett stup på ena sidan och en bergsvägg på andra. På vissa ställen var det rikigt läskigt att gå då det inte fanns något staket att hålla sig i. Var väldigt tacksam över att de satt upp staket på de ställen där det var som allra smalast och brantast. Trapporna fortsatte, och vi gick på... Toppen närmade sig långsamt men när man blev lite trött var det bara att titta ut över dalen och njuta av hur underbart vacker naturen var!




Till höger är det bara stup rakt ner!


Efter ytterligare några timmar (kan ha varit en och en halv, två eller tre timmar, jag har ingen aning) kom vi äntligen upp på toppen!! Det var så skönt att äntligen vara framme! Utsikten var helt fantastisk och jag var faktiskt lite stolt över mig själv att jag tagit mig upp hit! Har ju aldrig vandrat innan ju ;)


Utsikten från toppen, helt okej måste jag säga! Där nere i dalen gick vi.

Vi gick till ett informationscenter/turistinformation som Ulla hade tyckt jättemycket om när hon och Stig var här. De hade mycket fina saker där inne, dock inte ett märke som jag ville köpa och sätta på min ryggsäck... Det bästa av allt var när damen i kassan berättade för mig och Erik vad en pappa och hans två barn som hade campat på samma ställe som oss sista natten hade sett på vägen. På det stället där vi hade stannat och badat och fikat innan under dagen hade de sett en TVÅ METER LÅNG PYTONORM!! Tänk om den hade kommit och slingrat sig runt benen på oss när vi gick där i vattnet bland stenarna. Jag tyckte det var lite coolt. De hade kommit fram ca 2 timmar innan oss så ormen kanske låg och lurade där någonstans när vi badade!
Vi bytte om till torra kläder och gick sedan in mot Blacktown (är inte rikigt säker på att det hette så), köpte med oss lite mat och började sedan vår resa tillbaka mot Summer Hill.

Efter en helt underbar vandring med massa roliga, och lite jobbigare upplevelser var det skönt att komma hem och äta lite mat och ta en ordentlig dusch. Detta var helt klart det roligaste jag gjort i Australien hitills, hade kunnat ta ett kort för varje 10 meter vi gick för det var så vacker överallt!

Mamma var beredd, jag kommer förmodligen dra med dig till Blue Mountains när du kommer, har dock tagit en broschyr om ridning i Blue Mountains istället, för det där sista biten knäckte mig! Haha ;) 

Sådär, detta var min Halloween helg, hoppas att ni orkade läsa hela inlägget och att eran helg varit bra den med!
Kramar





Gaah!

Vi hade en helt underbar vandring!! Lägger över bilderna nu och uppdaterar er imorgon om den. Nu väntar mat och dusch sedan en skön säng!


RSS 2.0